• English
  • Suomi
  • Русский
Varaa aikoja
Ajanvaraus puhelimitse (klo 6-22)
010 380 3838

Suonikohjujen vaahtoruiskutus

Suonikohjutauti johtuu alaraajojen pintalaskimoiden vajaatoiminnasta. Suomessa suonikohjutautia potee noin 30 prosenttia naisista ja 20 prosenttia miehistä. Suonikohjutaudissa pintalaskimoverkoston päärunkojen läpät pettävät vähitellen ja aiheuttavat pintasuonistoon ylipaineen, joka johtaa laskimoseinämien venymiseen ja edelleen kohjumuodostumien ilmaantumiseen. Oireet vaihtelevat kosmeettisesta haitasta ja turvotuksesta jopa säärihaavaan saakka.

Suonikohjujen vaahtoruiskutus on moderni ja tehokas hoito, joka on nykyään varsin hyvin kartoitettua ja turvalliseksi todettua. Etenkin jo aiemmin leikattujen ja sittemmin uusiutuneiden suonikohjujen hoitoon vaahtoruiskutushoito soveltuu erinomaisen hyvin.

Aiemmin suonikohjutaudin ainoa hoitomuoto oli leikkaushoito. Leikkaus vaatii joko nukutuksen tai selkäydinpuudutuksen sekä sairasloman, joka vaihtelee yhdestä kolmeen viikkoon. Tällä hetkellä ultraääniohjattu vaahtoruiskutushoito on ensisijainen hoito pieniin ja keskisuuriin suonikohjuihin ja niistä aiheutuviin oireisiin. Laajemmissa ja isommissa kohjumuodostumissa saattaa suonikohjukirurgia tulla edelleen kyseeseen.

Sopiiko suonikohjujen vaahtoruiskutus minulle?

Esteitä suonikohjujen vaahtoruiskutushoidolle ovat allergia toimenpiteessä käytettävälle lääkeaineelle, liian kookkaat kohjumuodostumat, vakava ylipaino, veren hyytymishäiriö, vakava sairaus tai todettu aukko sydämen väliseinässä.

Suonikohjujen vaahtoruiskutus on turvallista

Suonikohjujen vaahtoruiskutukseen liittyy erittäin harvoin vakavia komplikaatioita. Mahdolliset komplikaatiot, kuten alaraajan laskimoveritulppa, näkö- tai aivoverenkiertohäiriöt sekä allergiset reaktiot, ovat äärettömän harvinaisia. Tarkka ultraääniohjaus on mahdollisten ongelmien ehkäisyssä ensiarvoisen tärkeää.

Vaahtoruiskutuksen jälkeen suoni voi olla hieman aristava ja kosketusarka. Pinnallisen suonen arpeutumisprosessi saattaa joskus näkyä hiukan rusehtavana pigmentoituneena juovana, joka kuitenkin häviää muutamassa viikossa tai kuukaudessa.