Apua asiointiin

Aavassa asiakkaiden apuna toimii asiantuntijoita. Asiasta riippuen voit kääntyä potilasasiamiehen, tietosuojavastaavan tai Kanta-arkiston hoitajan puoleen sinua askarruttavissa asioissa. Alta löydät lyhyet kuvaukset eri asiantuntijoiden keskeisistä tehtävistä.

Huomioithan, että henkilötietoja ei tule lähettää suojaamattomalla sähköpostilla. Aavassa on käytössä turvaposti, jolla voit lähettää salassa pidettäviä ja arkaluontoisia henkilö- ja terveystietoja Aavan henkilöstölle ja vastaanottajille.

Potilasasiamies

Mikäli olet tyytymätön hoitoosi tai kohteluusi Aavassa, sinulla on oikeus olla yhteydessä Aavan potilasasiamieheen. Potilasasiamies ohjaa ja neuvoo potilaita ja heidän omaisiaan hoitoon ja kohteluun liittyvissä kysymyksissä ja antaa tietoa potilaan oikeuksista.

Tietosuojavastaava

Aavassa tietosuojavastaava auttaa tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä. Näitä ovat esimerkiksi henkilötietojen käyttöön liittyvät kysymykset ja selvitykset. Tietosuojavastaavaan voit olla yhteydessä esimerkiksi halutessasi tietää lisää henkilötietojesi keräämisen syistä tai kuka tietojasi on käsitellyt. Tietosuojavastaava myös opastaa erilaisten pyyntöjen kanssa. Tietosuojavastaavan tavoitat sähköpostitse dpo@aava.fi.

Kanta-arkiston hoitaja

Potilastiedon arkisto Kanta on keskitetty potilastiedon arkisto, johon potilastiedot tallentuvat niin julkisen kuin yksityisen terveydenhuollon tiedot. Omakannassa voit vaikuttaa tietojesi käyttöön ja katsoa omia terveystietojasi.

Aavan Kanta-arkiston hoitaja vastaa sekä asiakkaiden että Aavan henkilökunnan kysymyksiin koskien Potilastiedon arkisto Kantaa. Kaikki Kantaan liittyvät kysymykset lähetetään osoitteeseen kanta-arkistonhoitaja@aava.fi. Pyrimme vastaamaan viikon kuluessa.