Aava aloittaa vasta-ainetestit huhtikuun toisella viikolla. / Uusi aika-arvio aloitukselle: viikolla 20

Julkaistu 3.4.2020

Päivitys tiedotteeseen 24.4.2020

Arvioitu aika vasta-ainetestauksen aloittamiselle Aavassa on viikko 20. Pahoittelemme aikataulun siirtymistä, mutta haluamme varmistaa tutkimuksen laadun ennen testauksen aloittamista.

Päivitys tiedotteeseen 15.4.2020:

"Vasta-ainetestin luotettavuuden arvioimiseksi tehdään parhaillaan töitä. Haluamme parhaan mahdollisen tiedon testistä laadun takaamiseksi ja tämä vie alkuperäistä arviota enemmän aikaa", sanoo toimitusjohtaja Raija Tapio. Ilmoitamme nettisivuillamme, kun vasta-ainetesti saadaan käyttöön, tämän hetken tiedon mukaan viikolla 18. Yksityisasiakkaat voivat ennakkoilmoittautua testiin asiakaspalvelumme kautta ja työterveysasiakkaat ilmoittaa testauskiinnostuksesta omalle työterveyshoitajalleen / yhteyshenkilölleen. 

Suomalainen perheyritys Lääkärikeskus Aava haluaa olla auttamassa yrityksiä jälleenrakentamisessa, kun poikkeusajan rajoituksia aletaan purkaa. Aava saa ensimmäiset koronaviruksen vasta-ainetestit ennen pääsiäistä ja pyrkii hankkimaan niitä mahdollisimman paljon. Vasta-ainetestillä selvitetään, onko henkilö sairastanut koronaviruksen. Testiin tarvitaan lääkärin lähete.

”Virus uhkaa terveyttämme ja rajoitukset talouttamme. Rajoitusten purkamista varten on ensiarvoisen tärkeää saada tietää ketkä ovat taudin jo sairastaneet. Teemme kaikkemme auttaaksemme yrityksiä pääsemään mahdollisimman pian takaisin jaloilleen ja vähentääksemme ihmisten pelkoja sairastumisesta”, kertoo Aavan toimitusjohtaja Raija Tapio.

”Vasta-ainetestit mittaavat kehon tuottamia vasta-aineita virusta vastaan ja niiden avulla on mahdollista selvittää, kuka on virustaudin sairastanut – myös oireettomasti. Tämä tieto on tärkeää, kun mietimme seuraavia toimia epidemian hillitsemiseksi. On tärkeää muistaa, että luotettavatkin vasta-ainetestit antavat tuloksen vasta noin kahden viikon kuluttua sairastetusta taudista, joten liian aikaisin testattavaksi ei kannata mennä.” sanoo Aavan infektiolääkäri Terhi Heinäsmäki. Lue lisää vasta-ainetestauksesta täältä.

”Vasta-ainetestien lisäksi jatkamme koronavirustestejä, jotka tunnistavat itse viruksen. Ne ovat edelleen paras tapa selvittää sairastaako ihminen akuutisti tautia. Näitä testejä meillä on tarjolla kaikille asiakkaillemme.” Raija Tapio jatkaa. Lue lisää koronavirustestauksesta Aavassa.

Lisätietoja:

Raija Tapio, toimitusjohtaja
raija.tapio@aava.fi, p. 040 5431032

Timo Vänttinen, ylilääkäri, työterveyshuollon liiketoiminta
timo.vanttinen@aava.fi 

 

Lääkärikeskus Aava on vuonna 1964 perustettu suomalainen perheyritys. Aavalla on 17 toimipistettä, työterveyden etähoitopalvelu Luotsi, Aava Virta -hyvinvointiyksikkö sekä kattavat yhteistyöverkostot läpi Suomen. Aavassa työskentelee noin 400 henkilöstön jäsentä ja 800 lääkäriä ja muuta asiantuntijaa. Aava on osa Ahon perheen omistamaa Aho Groupia. Konserniin kuuluvat myös lasten ja nuorten lääkäriasema Pikkujätti, syöpäsairaala Docrates, Uudenmaan Seniorikodit sekä Rukan ja Pyhän laskettelukeskukset. Aava on avannut tänä vuonna toimipisteet Ouluun ja Jyväskylään, ja tulee avaamaan uudet lääkärikeskukset myös Hämeenlinnaan, Turkuun ja Tampereelle.

 

Jaa tämä kaverillekin

Aavan uutiskirje

Piditkö tästä artikkelista? Tilaa Aavan uutiskirje, niin saat ajankohtaiset juttumme ja uutisemme säännöllisesti suoraan sähköpostiisi.