Aava ja Pikkujätti keskittävät hengitystieinfektiopotilaiden hoidon Kampin, Järvenpään ja Tapiolan erillisille infektio-osastoille

Julkaistu 30.3.2020

Päivitys 15.5.2020

Järjestelyä on muutettu, niin hengitystieoireisille potilaille on erilliset tilat tai huoneet, joihin heidät ohjataan. Hoidonohjaaja tekee asiakkaalle jo ovella oirekartoituksen kysymällä muutamia kysymyksiä, ja ohjaa hänet oikeaan paikkaan hoidon tarpeen mukaan. Hengitystieinfektio-oireisten potilaiden hoito on keskitetty erillisiin tiloihin. Sekä Aavan että Pikkujätin tiloihin on turvallista tulla. 

Lue lisää järjestelyistämme ja siitä mikä on sopiva vastaanottotapa sinulle.

 

Samaan konserniin kuuluvat Lääkärikeskus Aava ja Pikkujätti Lasten ja nuorten lääkäriasema varmistavat asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden, ja hoitavat 31.3.2020 alkaen hengitystieinfektiopotilaat erillään muista potilaista. 

Koronavirusepidemian aikana ohjaamme hengitystieinfektiopotilaat ensisijaisesti etäpalveluihin. Hengitystieinfektio-oireita ovat mm. nuha, yskä, kuume, kurkkukipu ja hengenahdistus. Samoja oireita voivat aiheuttaa niin koronavirus kuin kausi-influenssat ja tavalliset flunssat.

Koska kaikkia oireita ja sairauksia ei voida selvittää tai hoitaa etänä, hoidamme oireisia potilaita myös toimipisteissämme. Tartuntariskin minimoimiseksi keskitämme hengitystieinfektiopotilaiden hoidon Kamppiin, Tapiolaan ja Järvenpäähän,, ja näissä toimipisteissä rajattuihin tiloihin.

Hengitystieinfektiopotilaat hoidetaan Pikkujätin tiloissa, muut Aavan tiloissa

Kampin, Tapiolan ja Järvenpään toimipisteissä Aava ja Pikkujätti toimivat samassa rakennuksessa. Näissä yksiköissä hengitystieinfektiopotilaat ohjataan Pikkujätin tiloihin. Potilas saatetaan suoraan vastaanottohuoneeseen, johon hoitava lääkäri saapuu suojautuneena potilasta hoitamaan.

Myös tarvittavat laboratoriokokeet otetaan samassa huoneessa. Mikäli potilas tarvitsee kuvantamisen palveluita, hänet ilmoitetaan röntgeniin ja potilas ohjataan suoraan kuvaukseen ja sieltä takaisin omaan huoneeseen. Näin yksikkö pysyy turvallisena sekä potilaille että Aavan ja Pikkujätin henkilökunnalle.

Suojaudumme hengitystieinfektiopotilaita hoitaessamme erityisellä huolellisuudella THL:n ohjeiden mukaisesti, ja varmistamme potilaalle oikean jatkohoidon joko kotona tai sairaalassa.

Oireettomat sekä Aavan että Pikkujätin asiakkaat hoidetaan Kampissa, Tapiolassa ja Järvenpäässä Lääkärikeskus Aavan tiloissa.

Ohjaamme asiakkaan jo ovella oikeaan paikkaan

Varmistamme asiakkaiden pääsyn oikeaan paikkaan toimipisteen ovella päivystävän hoidonohjaajan avulla. Hoidonohjaaja tekee asiakkaille lyhyen oirekyselyn ja ohjaa sen jälkeen potilaan eteenpäin turvallisesti.

Myös muissa Aavan ja Pikkujätin yksiköissä on varattu erilliset tilat hengitystieinfektiopotilaille. Ohjaamme asiakkaat jo ovelta tai aulasta turvallisesti eteenpäin.

Muistahan hygienian ja varovaisuuden toimipisteessä asioidessasi

  • Hoidonohjaaja antaa sinulle tarvittaessa suu-nenäsuojuksen saapuessasi toimipisteeseen. Käytä sitä koko asiointisi ajan.
  • Pese kädet huolellisesti ennen kuin saavut toimipisteeseen.
  • Käytä käsidesiä, jota löydät tiskeiltämme.
  • Käytä hissin painikkeita ja ovenkahvoja mahdollisuuksien mukaan hansikkaat kädessä.
  • Pidä aulatiloissa ja käytävällä vähintään 1,5 metrin turvaväli muihin asiakkaisiin.
  • Emme tervehdi kätellen.
  • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
  • Vältä kasvojen koskettamista pesemättömillä käsillä.

Kiitos. 

 

Jukka Toivonen, johtava ylilääkäri

Timo Vänttinen, ylilääkäri, työterveyshuollon liiketoiminta

Erik Qvist, johtava lääkäri, Pikkujätti

Jaa tämä kaverillekin

Aavan uutiskirje

Piditkö tästä artikkelista? Tilaa Aavan uutiskirje, niin saat ajankohtaiset juttumme ja uutisemme säännöllisesti suoraan sähköpostiisi.