Aavan työterveyshuolto valmistautuu koronarokotteiden antamiseen

Julkaistu 19.3.2021

Aava on valmis käynnistämään koronarokotukset työterveyshuollon asiakkaille heti, kun se on mahdollista. Vielä rokotteita ei ole saatavilla. Tiedotamme välittömästi, kun rokotukset alkavat.

Rokotusten järjestämisvastuu on kunnilla, jotka tekevät yhteistyötä paikallisten toimijoiden, kuten Aavan kanssa. Olemme yhteydessä työterveysasiakkaisiimme välittömästi, kun rokottamisen järjestämisestä kyseisessä kunnassa on sovittu.

Toimimme THL:n ja edelleen kuntakohtaisten toimintaohjeiden ja rokotusjärjestyksen mukaisesti*. Saman yrityksen henkilöstön rokotusten aloitusajankohdat voivat siis vaihdella, jos yrityksellä on toimintaa eri paikkakunnilla.

Koronavirusrokote on maksuton kaikille Suomessa asuville henkilöille. Jos rokote annetaan Aavan työterveyden toimesta, rokotustyö ja tarvikemaksu veloitetaan työantajalta.

Kela korvaa rokottamisesta työnantajalle aiheutuvat kulut työterveyshuollon korvausluokassa 1, kun rokottajana on työterveyshoitaja. Suomen hallitus on esittänyt koronarokottamisen osalta korvauksen laajentamista työterveyshuollossa siten, että rokotustyö korvataan myös silloin, kun rokottajana on sairaanhoitaja.

Rokotukset etenevät Suomen koronarokotestrategian mukaisesti

Tällä hetkellä rokotteita ei vielä ole tarjolla muille kuin: 

  • tänä vuonna 75 vuotta täyttäville tai sitä vanhemmille ja heidän omaishoitajilleen sekä 
  • alle 70-vuotiaille, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti tai voimakkaasti altistava sairaus tai tila. 

Koronarokotteen tavoitteena on estää vakavia tautitapauksia, ennenaikaisia kuolemia ja elinvuosien menetystä sekä ylläpitää terveydenhuollon kantokykyä.

Lisätietoja antaa:

Timo Vänttinen, työterveyshuollon liiketoimintajohtaja, Lääkärikeskus Aava
Puh. 010 380 3800

 

* Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) määrittää rokotusjärjestyksen sekä vastaa rokottamisen ohjeistuksesta ja rokotteiden jakelusta sairaanhoitopiireille ja edelleen kunnille. THL:n verkkosivuilta löytyy tietoa sekä rokotteista, rokottamisesta ja rokotusjärjestyksestä että koronarokotusten edistymisestä eri kunnissa. 

Lue lisää aiheesta

Jaa tämä kaverillekin

Aavan uutiskirje

Piditkö tästä artikkelista? Tilaa Aavan uutiskirje, niin saat ajankohtaiset juttumme ja uutisemme säännöllisesti suoraan sähköpostiisi.