Energiaa aivoille! Aivotyö toimivaksi – toimintamalli

Julkaistu 23.2.2018

Toimintamallin avulla työpaikan kuormitus vähenee ja pidämme työntekijät terveinä työssään. Löydämme työntekijöiden vahvuudet ja heitä eniten kuormittavat tekijät.

Haluatko johtaa työntekijöitä, jotka voivat hyvin työssään, ovat motivoituneita ja tekevät tulosta? Aavan Aivotyö toimivaksi – toimintamallin avulla selvitämme, mistä työpaikan kuormitus johtuu ja paljonko sitä esiintyy. Onko yksiköiden välillä eroja ja koetaanko työn kognitiiviset vaatimukset enemmän voimavarana kuin kuormitustekijöinä henkilöistä riippuen.

Aivotyö toimivaksi -toimintamallin osa-alueet

1. Kysely

Kyselyn avulla selvitämme työn kognitiiviset vaatimukset esim. tietotekniikka, äänet, töiden organisointi, kiire. Saamme selville, mitkä asiat saavat työntekijät innostumaan ja kuormittumaan ja miten ryhmät eroavat toisistaan.

2. Havainnointi ja haastattelu

Havainnoimme työntekijää työssään. Keskitymme erityisesti työntekijän tapaan reagoida eri tilanteissa ja saamme selville, mitkä työtehtävät ja asiat innostavat ja mitkä kuormittavat. Havainnoinnin jälkeen haastattelemme työntekijää. Mitkä asiat edistävät- ja mitkä estävät työn sujuvuutta.

3. Ratkaisut ja työpaja

Annamme yritykselle tilannekuvauksen työn kognitiivisesta kuormittavuudesta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Järjestämme koko työyhteisölle aivotyöpajan, jossa käymme läpi kyselyn- ja havainnoinnin tulokset. Tulosten perusteella valitsemme asiat, joita lähdemme kehittämään.

4. Seuranta

Teemme uuden arvioinnin sovitun ajan kuluttua. On tärkeää, että suunnitellut toimenpiteet toteutuvat ja niiden vaikutuksia seurataan.

Kiinnostuitko?

Aava työterveyshuollossa tunnemme asiakkaamme ja hoidamme heitä yksilöllisesti. Tahtoisitko sinä tuntea myös meidät? Ota yhteyttä myynti@aava.fi tai täyttämällä yhteydenottolomake.

Jaa tämä kaverillekin

Aavan uutiskirje

Piditkö tästä artikkelista? Tilaa Aavan uutiskirje, niin saat ajankohtaiset juttumme ja uutisemme säännöllisesti suoraan sähköpostiisi.