"Lääkäriin töppöset ja sydänkäyrä suorana"

Julkaistu 1.11.2017

Aava järjesti Facebookissa kilpailun, jossa piti perustella miksi oma Jäärä ansaitsisi lahjakortin Jäärähuoltoon. Vastausten riipaisevan rehelliset tarinat yllättivät meidät positiivisesti. Suomalaisilla todellakin on rakkaita Jääriä lähipiirissään, ja läheisillä suuri huoli heistä.

Jos palkinto ei osunut arpaonnella kohdalle, Jäärähuolto kannattaa silti hankkia kuvausten kaltaiselle tosi-Jäärälle. Kerää suku tai ystävät kimppaan ja osta lahjakortti Jäärällesi (tästä verkkokauppaan). Vielä ehdit isänpäiväksi tai jouluksi! Voit tietenkin ostaa Jäärähuollon myös itsellesi – jos jääräpää sattuisikin katsomaan peilistä.

Hulvattomia ja koskettavia tositarinoita kaikkien tuntemista Jääristä:

Sankari-Jäärät

”Isä löi kerran kirveellä ranteeseen pilkkoessaan polttopuita, ei olisi millään lähtenyt lääkärin. Söi kipuun buranaa, kunnes selvisi, että ne ovat 21-vuotiaan kissani matolääkkeet.”

”Meidän isäntä ei lähtisi lääkäriin edes pää kainalossa. Laittais pään taksilla itsekseen ja kysyisi sitten miten meni. Eli kaikki konstit terveydenhuollon palveluita vältelläkseen on käytetty. Aikoja olen varannut kun jostain oireesta olen ollut huolissani, viimeistään samana aamuna joutunut peruuttamaan kun ei mene. Vielä on niin skarppi, ettei tahdonvastaiseen hoitoon saa, mutta sitä odotellessa, kun muu ei auta.
T. Kaikkitietävän 45.v "minulle-ei-tapahdu-mitään" miehen vaimo”

”Miun poikain isällä on ollu kylkiluu murtuneena, eikä sittenkään lääkäriin lähtenyt. Hän omaa älyttömän korkean kipukynnyksen, perinyt sen isältään, joka pisti hanttiin lääkäriin lähdöstä, vaikka oli jo umpisuoli puhjennut. Nyt mies on valitellut olkapäitään jo usean viikon, eikä mihinkään, vaikka sanon että varmasti aihetta tutkimukselle on, jos hän niitä valittaa. Sama kun seinille puhuis.”

Turhan epäitsekkäät Jäärät

”Minun jääräni jää hoitamaan minua kotiin jos olen sairas. Minun jääräni ojentaa auttavan kätensä, vaikka juuri se käsi on kipeä. Minun jäärä ottaa mut halaukseen, vaikka olisi itse sen tarpeessa. Minun jäärä seisoo mun ja muiden rinnalla vaikka omat jalat huojuu. Minun jäärä unohtaa tämän kaiken keskellä hoitaa itseään. Minun jäärä tarvitsee täydellisen jäärähoidon. Minun jääräni on minun rakas aviopuolisoni, mieheni.”

”Nuori jäärä, vävypoika, kiireinen yrittäjä, kolmen pienen iskä, ei kerkiä ajatella itseään. Olisi hyvä, kun joku kertoisi, miten voi ja kannattaa pitää huolta myös itsestään!”

Epäluuloiset Jäärät

”Rakas veljeni 76-v. Ei ole koskaan käynyt lääkärintarkastuksessa, vaikka vaivoja on vaikka muille jakaa. Hän sanoo aina, ettei ne mitään tiiä, ei niistä ole mitään hyötyä tähän ja tähän vaivaan. Yritetty on koko suvun voimin. Olemme voimattomia ja hänen terveytensä huolettaa.”

”Naimisissa yhden jäärän kanssa, joka ei lääkäriin taida oma-aloitteisesti mennä ennen kuin on töppöset ja sydänkäyrä suorana.”

”Voiko tän terveystarkastuksen naamioida joksikin muuksi tapahtumaksi? Vaikka pakohuonepeliksi? Jos voi, niin mulla on jääräehdokas tähän kilpailuun. Välirikon uhka tällaisen selän takana vehkeilyn seurauksena on niin suuri, etten anna enempää tuntomerkkejä. Jäärä saattaa muuten tunnistaa itsensä.”

On Jääriä naisissakin – todellisia Jäärättäriä

”Meidän perheessä isät ovat omilla teillään, vaarit poistuneet paremmille metsästysmaille. Mutta tää meidän äiti, se on yhtälailla isä meille, menee lääkäriin pakotettuna (meidän pakottamina). Meidän perheessä ei oikein juhlita isänpäivää, koska eihän äitiä voi isäksi kutsua. Me pojat ollaan huolissamme äidistä ja hänen terveydestään, koska hän on yhtä aikaa meidän äiti ja isä. Ja me tarvitaan tieto, että meidän iskäiti elää vielä pitkään, jottei jääräpää pääse tälläkin kertaa voitolle oikeassa olemisesta.”

Kun jääräpäisyydestä on hyötyä!

”Mun rakas, joka on jäärä ja jääräpäisyyttään lopettanut tupakanpolton aivan tuosta noin vain, samoin tehnyt elämäntapamuutoksen ja laihtunut jo 13 kiloa. Olisi hyvä tehdä jäärätsekki nyt.”

Lue lisää aiheesta

Jaa tämä kaverillekin

Aavan uutiskirje

Piditkö tästä artikkelista? Tilaa Aavan uutiskirje, niin saat ajankohtaiset juttumme ja uutisemme säännöllisesti suoraan sähköpostiisi.