Lauri Muhonen nimitetty Lääkärikeskus Aavan digijohtajaksi

Julkaistu 11.5.2017

Tavoitteena vahvistaa entisestään Aavan ennaltaehkäiseviä ja dataa hyödyntäviä digitaalisia palveluja

Lääkärikeskus Aava on edelläkävijöitä proaktiivisten digitaalisten terveydenhuollon ratkaisujen kehittämisessä Suomessa. Tätä kehitystä vahvistetaan nimittämällä lääkärikeskukselle Chief Digital Officer.  Lauri Muhonen aloittaa tehtävässä 22. toukokuuta 2017. Toimenkuva on uusi, ja sillä tuetaan Aavan tavoitetta huolehtia asiakkaasta ja hänen perheestään läpi elämän, ajasta ja paikasta riippumatta. Digitaalisten ratkaisujen ja tiedonhyödyntämisen myötä terveyttä voidaan jatkossa hoitaa yhä enemmän ennakoiden ja yksilöllistä potilasdataa hyödyntäen.

Lauri Muhonen on aikaisemmin vastannut kansainvälisen lääkeyrityksen Takedan digitaalisista palveluista. Aavaan hänet houkuttelivat yrityksen ihmisläheiset arvot ja halu tehdä työtä, jossa voi auttaa parantamaan ihmisten elämänlaatua.

"Terveydenhuollon palvelut tulevat kehittymään yhä ihmiskeskeisimmiksi ja antamaan henkilöille eväät pitää huolta omasta terveydestään ja hyvinvoinnista. Digitaaliset palvelut tulevat olemaan avainasemassa tukemassa tätä kehitystä. Aavan ennakkoluulottoman asenteen ja ketteryyden ansiosta Aava pystyy  olemaan edelläkävijä ja kehittämään asiakaskeskeisiä sekä arkea parantavia digitaalisia ratkaisuja", Muhonen kertoo.

Muhosella on takanaan kymmenen vuoden ura yli 70 maassa toimivalla lääkeyhtiö Takedalla. Työt Takedalla alkoivat aikoinaan tuotantolaitoksen laboranttina ja päättyivät yhtiön Pohjoismaiden ja Baltian johtoryhmään, missä Muhosen vastuulla olivat digitaaliset palvelut. Lääkärikeskus Aavassa kiehtoi yrityksen vahva visio ja strategia, sekä mahdollisuus työskennellä suomalaisessa perheyrityksessä.

Toimitusjohtaja Raija Tapion mukaan Lääkärikeskus Aava haluaa ottaa roolia sairaudenhoidon lisäksi erityisesti hyvinvoinnin huolehtijana. Digitaalista kehitystyötä on tehty yhdessä henkilöstön ja asiakkaiden kanssa. Uuden digijohtajan myötä saamme vahvistusta yhteiseen tekemiseen.

"Laurin osaaminen vahvistaa asemaamme sähköisten palveluiden edelläkävijänä. Halusimme tehtävään henkilön, jolla on kykyä lähteä viemään Aavan toimintaa rohkeasti eteenpäin ja Laurilla tätä on", Raija Tapio kertoo.

Lääkärikeskus Aava kehittää Luotsi-toimintamallia potilailleen. Luotsi hyödyntää kertyvää potilasdataa, jonka avulla kyetään ennakoivaan ja älykkääseen asiakkaan palveluohjantaan ja hoitoon. Uusi digijohtaja keskittyy erityisesti tiedolla johtamisen toimintamallien kehittämiseen. Luotsin toimintamalli on Suomessa ainutlaatuinen ja sitä käytetään tällä hetkellä Aavan asiakasyrityksissä.

Lisätietoja

Raija Tapio, toimitusjohtaja

raija.tapio@aava.fi

010 380 3838 (Aavan vaihde)

Lauri Muhonen, Chief Digital Officer

lauri.muhonen@aava.fi

040 761 7439

Jaa tämä kaverillekin

Aavan uutiskirje

Piditkö tästä artikkelista? Tilaa Aavan uutiskirje, niin saat ajankohtaiset juttumme ja uutisemme säännöllisesti suoraan sähköpostiisi.