Tunnetko sinäkin lääkäriä välttelevän Jäärän?

Julkaistu 5.10.2017

”Eipä tässä ole intin jälkeen juuri lääkärissä käyty. Kotona nuollaan haavat ja otetaan buranaa.”

Suomalainen mies pärjää omillaan, eikä mene lääkäriin ennen kuin on pakko. Jos silloinkaan. Jääräpäisyyden tunnistavat huolestuneet puolisot, tyttäret ja miniät. Toki Jääriä on myös naisissa, todellisia Jäärättäriä!

Me aavalaiset kehitimmekin uuden palvelun, Jäärähuollon. Tämä huolellisesti suunniteltu terveystarkastus on ratkaisu sekä välittäville läheisille, että jääräpäisyyteensä hukkuvalle tyypille. Jäärähuolto on paketoitu suomalaisjäärille helposti lähestyttäväksi.

Tarpeellinen lahjaidea, josta voi repiä myös huumoria

Jäärähuoltoa testanneet 40–80-vuotiaat suomalaismiehet ovat olleet tyytyväisiä palveluun.

”Loistava idea. Omassa kaveripiirissä on paljon pienyrittäjiä, jotka eivät käy koskaan lääkärissä”, Jouko, yksi testiryhmäläisistä sanoo.

”Olemme jo porukalla puhuneet, että Jäärähuolto on hyvä lahjaidea kavereille, jotka täyttävät pyöreitä. Tästä on hyvä heittää huulta, vaikka asia on ihan todellinen”, Jouko sanoo.

Jouko oli iloinen siitäkin, että Jäärä-lääkäri tiesi mitä mies, joka ei ole 20 vuoteen käynyt lääkärissä, haluaa kuulla. Suoria vastauksia suoriin kysymyksiin, ei jaarittelua tai syyllistämistä.

Näin Jäärähuolto toimii

Jäärähuolto ostetaan lahjakorttina ja annetaan Jäärälle esimerkiksi isänpäivänä, jouluna, merkkipäivänä, tai ihan vain osoituksena välittämisestä. Tämän jälkeen Aava huolehtii Jäärästä. Etukäteiskartoitus tehdään puhelimitse. Jäärä-hoitaja kysyy Jäärältä tämän terveydestä, elintavoista ja omista toiveista sekä ajatuksista. Tämän jälkeen Jäärä ohjataan kattaviin laboratoriotutkimuksiin, ja hänelle varataan aika Jäärä-lääkärille.

Jäärähuollon idea on, että mahdolliset ongelmat nousisivat esiin jo ennen lääkärin vastaanottoa. Kun Jäärä hoksaa itse haasteensa, lääkärin on helpompi puuttua siihen. Ratkaisukeinoja etsitään yhdessä.

Jäärä-lääkäri Ari Aimolahden mukaan Jäärät tunnistavat melko hyvin omat terveyden kannalta kyseenalaiset valintansa, kuten grillimakkarat, ylimääräiset oluet ja liikunnanpuutteen. Oma motivaatio on elämäntapamuutoksen kannalta olennainen. Aavalaiset antavat tukea ja asiantuntemusta. Jäärähuolto paljastaa mm. piilevän diabeteksen, verenpainetaudin, kolesterolitaudin ja näiden kautta kasvavan sydän- ja verisuonitautien riskin.

Me ohjaamme kohti oikeita valintoja, tarvittaessa erikoislääkärille tai ravitsemusterapeutille. Sitouttaminen on tärkeää, Jäärää ei jätetä yksin”, Aimolahti sanoo.

Mukaansa Jäärä saa paitsi upean äyskärin, myös Jäärän huolto-oppaan, jossa kerrotaan humoristisella tyylillä, mutta asiapitoisesti valinnoista, joilla Jäärä voi parantaa hyvinvointiaan.

Joukon ”Jäärä-tuomio” oli lempeä mutta herättelevä. Arvot olivat ok, mutta verenpaineen ja verensokerin kanssa on syytä olla varuillaan. Sydämessäkin oli ollut joku pieni ylimääräinen hyppy.

”Painoa 15 kiloa alas ja sikarit pois. Lääkärin mukaan sillä pitäisi jo arvojen parantua. Pystyn kyllä tuohon, kesän grillikaudelta jäi vaan taas ylimääräistä. Treenaan enemmän ja pienennän annoskokoa. Kevääksi sovimme jo kontrollikäynnin”, Jouko kertoo.

 

Lue lisää Jäärähuollosta ja osta lahjakortti omalle Jäärällesi!

Aava Jäärähuolto sukupolvet

Jaa tämä kaverillekin

Aavan uutiskirje

Piditkö tästä artikkelista? Tilaa Aavan uutiskirje, niin saat ajankohtaiset juttumme ja uutisemme säännöllisesti suoraan sähköpostiisi.