Rahkonen Leena

Rahkonen Leena

Naistentautien, synnytysten ja perinatologian erikoislääkäri

Tervetuloa Aavaan

Tervetuloa vastaanotolleni kaikissa gynekologisissa asioissa. Erityisosaamistani on raskauden seuranta ja kaikki raskauteen ja synnytyksiin liittyvät erityiskysymykset.

Raskauden seuranta toteutuu alusta alkaen yksityisessä äitiysneuvolassa tiiviissä yhteistyössä Aava Raskausklinikan kätilön kanssa. Voit käydä raskausasioissa myös yksittäisellä käynnillä. 

Teen ultraäänitutkimuksia kaikissa raskauden vaiheissa (varhaisraskauden ultraäänitutkimukset, raskauden keston määritys, sikiön kasvun ja voinnin seuranta ultraäänitutkimukset sekä tarjonnan tarkistukset). Annan neuvontaa ja teen sikiöseulontoihin liittyviä niskaturvotus- ja rakenneultraäänitutkimuksia. Teen lähetteet NIPT-tutkimukseen ja samassa yhteydessä viikkojen salliessa niskaturvotusultraäänen. Aava Kampissa käytössäni on myös korkealaatuinen 3D / 4D -ultraäänilaitteisto. Teen synnytystapa-arvioita ja keskustelen mielelläni muista synnytykseen liittyvistä asioista. Myös synnytyksen jälkitarkastukset toteutuvat vastaanotollani. 

Teen myös gynekologiset tarkastukset ja seurannat kaiken ikäisille naisille. Hoidan kaikenikäisiä potilaita teini-ikäisestä varttuneempiin naisiin. Kierukan tai ehkäisykapselin asennus/poisto onnistuvat vastaanotollani.

Raskaustutkimuksiin liittyvät tiedustelut ja erikoisaikojen varaukset puhelimitse Aava Raskausklinikan hoitajalta 050 414 6704 tai raskausklinikka@aava.fi

Voit myös varata minulle etävastaanottoajan. Vastaanotto tapahtuu puhelimitse varaamanasi ajankohtana. Käymme ensin yhdessä läpi esitietosi ja ongelmasi ja pohdimme sitten niihin ratkaisun, voimme tilata esimerkiksi laboratoriotutkimuksia ja voin tarvittaessa laatia sähköisen reseptin.

 

Erikoisalat
Gynekologia, naistentaudit ja synnytykset
Perinatologia
Äidinkieli
suomi
Kielitaito
englanti
suomi

Väitös ja julkaisut

Väitellyt 2010 ennenaikaisesta synnytyksestä ja sen ennustamisesta.

Julkaisuja ennenaikaisesta synnytyksestä, synnytyksen käynnistymisestä ja käynnistämisestä, sikiön voinnin seurannasta

Koulutus

Lääketieteen lisensiaatti (1997), naistentautien ja synnytysopin erikoislääkäri (2005), lääketieteen tohtori (2010), perinatologian lisäkoulutus HUS naistensairaalassa, Naistentautien ja synnytysopin dosentti (2017)

Seuraavat vapaat ajat