Toivola Sonja

Toivola Sonja

Fysioterapeutti, lantionpohjan fysioterapeutti, äitiysfysioterapeutti

Tervetuloa Aavaan

Olen äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, imetysohjaaja ja barreohjaaja. Tarjoan lantionpohjan fysioterapiaa kaikenikäisille ja sukupuoleen katsomatta, lääkärin lähetteellä ja ilman. Tarvittaessa käynneillä voidaan käyttää ultraäänikuvantamista.

Erityisosaamisalueitani fysioterapiassa ovat:

-lantionpohjan toimintahäiriöt
-lantionpohjan ja lantion alueen kivun hoito
-raskausajan fysioterapia ja synnytykseen valmentautuminen
-synnytyksen jälkeinen kuntoutus
-suorien vastalihasten erkauman kuntoutus
-arpikäsittelyt 

Kiinnostus hyvinvoivaan kehoon on tullut pitkän tanssitaustan kautta, minkä lisäksi olen rakastanut juoksemista aina. Koen olevani ikuinen oppija fysioterapian erikoisosaamisalalla, jossa uutta tutkimustietoa tulee jatkuvasti ja näkökulmia tulee pystyä muuttamaan ja laajentamaan uuden tiedon myötä. Ymmärrän paljon erilaisista tanssijoiden ja juoksijoiden tuki- ja liikuntaelinvaivoista sekä  lantionpohjan tuesta näissä lajeissa niin nuorilla synnyttämättömillä naisilla kuin synnytyksen jälkeenkin. Ihmiskeho on äärettömän kiinnostava kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, eikä esimerkiksi lantionpohjan vaivoja hoideta välttämättä pelkästään lantionpohjan kautta. 

Vastaanotollani voit saada apua erilaisiin lantionpohjan toimintahäiriöihin, (kuten kiputiloihin, gynekologisiin laskeumiin, ummetukseen, virtsan-, ilman- tai ulosteenkarkailuun), opit kuinka liikkua ja pysyä paremmin kivuttomana raskausaikana, sekä saat tukea synnytykseen valmistautumiseen sekä raskausajasta ja synnytyksestä palautumiseen, kuten esimerkiksi suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen. Käynnillä voit kysyä myös erilaisista imetykseen liittyvistä aiheista, sillä minulla on myös imetysohjaajan koulutus.

Lisäksi teen manuaalisista hoitoja leikkausten jälkeisille arville, kuten sektio- ja episiotomia-arvet sekä rintasyöpäleikkausten arvet.

Olen ollut mukana perustamassa Suomen Äitiysfysioterapeuttien yhdistystä, ja toimin ensimmäiset vuodet yhdistyksen hallituksessa. Olen myös perustanut toisen aavalaisen Sara Seppäläisen kanssa yhteisen naisten terveyden kanavan Pelvic Angels, jonka kautta pidämme erilaisia naisten terveyteen liittyviä koulutuksia, blogia ja sosiaalisen median kanavia: www.pelvicangels.fi / @pelvicangels

Hinnoittelu 2021: Lantionpohjan fysioterapiakäynti vastaanotollani (60 min ajanvaraus) kustantaa 97€/kerta ennen Kela-korvausta. Kun ultraääntä käytetään on käyntihinta 128€. Hinnoitteluni on sama arkena ja sunnuntaisin. Osana Nuorten Naisten Aavan palvelua käyntimaksu 15-25 vuotiaille nuorille erikoishintaan 80€/kerta.

Synnytyksen fysioterapeuttista jälkitarkastusta varten pyydän varaamaan 90 minuutin ajan, tarvittaessa puhelimitse 010 380 3838. 3.5- 31.10.2021 jälkitarkastuskäyntini on kampanjahinnoiteltu 150€ sisältäen ultraäänen käytön (normaalihinta 160€). 

 

Äidinkieli
suomi
Kielitaito
englanti

Toimipisteet

Koulutus

Fysioterapeutti (AMK) / 2014

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapian erikoistumisopintoja / 2015 –

Imetysohjaaja

Spiraalistabilaatio- ja LPF hypopressive-tekniikan ohjaajakoulutus

International Ballet Barre Fitness Association

Seuraavat vapaat ajat