Toivola Sonja

Fysioterapeutti, lantionpohjan fysioterapeutti, äitiysfysioterapeutti

Olen tarkka, empaattinen ja innostava äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti. Kohtaan jokaisen asiakkaan katsoen kokonaisuutta, tavoitellen hyvää oloa omassa kehossa.

Tarjoan lantionpohjan fysioterapiaa kaikenikäisille ja sukupuoleen katsomatta, lääkärin lähetteellä ja ilman.

Erityisosaamisalueitani fysioterapiassa ovat:

-lantionpohjan toimintahäiriöt

-lantionpohjan ja lantion alueen kivun hoito

-raskausajan fysioterapia ja synnytykseen valmentautuminen

-synnytyksen jälkeinen kuntoutus

-suorien vastalihasten erkauman kuntoutus

-arpikäsittelyt 

Lantionpohjan fysioterapiasta voi saada apua erilaisiin kiputiloihin lantion tai lantionpohjan alueella, gynekologisiin laskeumiin, ummetukseen, virtsan-, ilman- tai ulosteenkarkailuun sekä esimerkiksi tarpeeseen käydä häiritsevän usein tai kiireellisesti vessassa, vaikkei itse karkailua välttämättä tapahdu.

Lisäksi kuntoutan suorien vatsalihasten erkaumia  ja osana kuntoutusta hoidan manuaalisesti  leikkausten jälkeisiä arpia, esimerkiksi sektio- tai episiotomia-arpia.

Minulla on pitkä tanssitausta, ja paljon ymmärrystä tanssijoiden tuki- ja liikuntaelinten vaivoista sekä tanssijan lantionpohjasta.

Olen ollut mukana perustamassa Suomen Äitiysfysioterapeuttien yhdistystä. Äitiysfysioterapiassa olisi optimaalisinta tavata raskausaikana käyden läpi raskauden tuomia muutoksia kehoon ja esimerkiksi liikuntaan raskausaikana sekä synnytykseen valmistautumista ja synnytyksestä palautumista. Mitään ”parasta ennen”-päivää äitiysfysioterapiassa ei kuitenkaan ole, ja pidempäänkin esiintyneitä vaivoja pystytään yleensä fysioterapialla kuntouttamaan. 

Hinnoittelu: Lantionpohjan fysioterapiakäynti vastaanotollani (60 min ajanvaraus) kustantaa 97€/kerta ennen Kela-korvausta. Hinnoitteluni on sama arkena ja sunnuntaisin. Osana Nuorten Naisten Aavan palvelua käyntimaksu 15-25 vuotiaille nuorille erikoishintaan 80€/kerta. Ultraääni laskutetaan erikseen kertaalleen viiden kerran hoitosarjassa, mikäli sitä tarvitaan.

Voit lukea blogikirjoituksiani Pelvic Angels sivustolta mm. raskausajan liikunnasta

 

Äidinkieli
suomi
Kielitaito
englanti

Toimipisteet

Koulutus

Fysioterapeutti (AMK) / 2014

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapian erikoistumisopintoja / 2015 –

Imetysohjaaja

Spiraalistabilaatio- ja LPF hypopressive-tekniikan ohjaajakoulutus

International Ballet Barre Fitness Association

Seuraavat vapaat ajat