Aava mukana Turkuun avattavassa Terveyspoukamassa, jossa panostetaan stressittömään asiakaskokemukseen

Julkaistu 22.1.2019

Turun Kupittaalla ovensa avaa täysin uudenlainen terveyspalvelujen keskittymä, joka haluaa erottautua perinteisistä lääkäripalveluista stressittömällä asiakaskokemuksella.

Terveyspoukamaksi nimetty asema kokoaa yhteen neljä kotimaista terveysalan toimijaa, jotka tekevät keskenään tiivistä yhteistyötä. Saman katon alta löytyvät lasten ja nuorten lääkäriasema Pikkujätti, hammaslääkäripalveluja tarjoava PlusTerveys, työterveyshuoltoon erikoistunut Lääkärikeskus Aava sekä merimieslääkäripalveluiden osaaja Maresan.

– Terveyspoukaman idea sai alkunsa, kun halusimme tarjota turkulaisille palvelutuottajan, joka eroaa isoista ketjuista. Lääketiede on Suomessa maailman huipputasoa, mutta asiakas- ja palvelukokemuksen kehittäminen on jäänyt siitä paljon jälkeen. Me haluamme, että lääkärissä asiointi on ihmisille stressiä poistava kokemus eikä päinvastoin, kertoo Aavan toimitusjohtaja Raija Tapio.

Tavoitteena on, että asiakkaan kokemus on alusta loppuun aivan uudenlainen.

– Esimerkiksi odotusaula on rakennettu lounge-tyyliseksi tilaksi, jossa asiakkaalle tarjotaan kahvia ja virvokkeita, Tapio sanoo.

Pikkujätin toimitusjohtaja Juha Viertolan mukaan asiakkaan huomiointi alkaa jo ulko-ovilta.

– Lapset voivat odotella vastaanotolle pääsyä juuri heitä varten rakennetussa leikkitilassa. Odotusajat pyrimme minimoimaan ajanvarauksella toimivalla vastaanotolla, hän toteaa.

Kaikki erityisosaaminen käden ulottuvilla

Toimijat tarjoavat asiakkaille terveyspalveluiden erityisosaamista omilta osa-alueiltaan. PlusTerveys Hammaslääkärit panostaa yksilölliseen ja kokonaisvaltaiseen suun hoitoon. Lääkärikeskus Aava on profiloitunut erityisesti digitaalisten työterveyspalvelujen kehittäjänä.  Maresan on vahva osaaja merimieslääkäripalveluiden saralla ja Pikkujätti puolestaan Suomen johtava lapsiin ja nuoriin keskittynyt lääkäriasema.

– Lapsiperheille on tärkeää, että lapsen sairastuessa heillä on mahdollisuus päästä nopeasti suoraan lastenlääkärin vastaanotolle tai korvakivuissa korvalääkärille. Pikkujätin lapsiin keskittyvä palvelu tarjoaa tämän mahdollisuuden lapsiin erikoistuneiden lääkäreiden ja koko hoitohenkilöstön toimesta, Viertola jatkaa.

Terveyspoukamassa asiakkaita palvelee yhteinen vastaanottopiste, josta heidät ohjataan oikean ammattilaisen luo.

– Meiltä perheet saavat tarpeisiinsa monipuoliset lääkäripalvelut. Pystymme hyödyntämään resurssejamme monin tavoin yhdessä ja siten pitämään hintatason kohtuullisena sekä palvelun parhaana mahdollisena, sanoo Raija Tapio.

Kotimaisuus vetovoimana

Kaikki neljä toimijaa ovat kokonaan suomalaisessa omistuksessa. Kotimaisuus on olennainen osa Terveyspoukaman identiteettiä ja tärkeä vetovoiman lisääjä.

– Terveydenhuoltoalan murroksessa näemme suomalaisuuden merkitsevän paljon sekä asiakkaillemme että työntekijöillemme. Meidän omistajillamme on kasvot, ja maksamme veromme

Suomeen. Kotimaisuus myös mahdollistaa pitkäjänteisyyden, koska toiminnassamme ei tähdätä vain seuraavan kvartaalin maksimointiin, Tapio näkee.

Terveyspoukaman tavoitteena on kasvaa terveyden ja hyvinvoinnin johtavaksi brändiksi Turun alueella.

– Haluamme olla se paikka, jonne turkulaiset suuntaavat ensimmäisenä lääkäripalveluja tarvitessaan, summaa Tapio.

Toimijoista Pikkujätti ja Aava avaavat ovensa tällä viikolla, Maresan ja PlusTerveys 1. helmikuuta. Terveyspoukama sijaitsee EuroCityssä osoitteessa Joukahaisenkatu 1.
 

Lisätietoja:

www.terveyspoukama.fi

 

Toimitusjohtaja Juha Viertola, Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema, puh. 050 64222 juha.viertola@pikkujatti.fi

Toimitusjohtaja Eila Annala, PlusTerveys Hammaslääkärit, puh. 040 702 7750, eila.annala@plusterveys.fi

Toimitusjohtaja Raija Tapio, Lääkärikeskus Aava, puh. 040 543 1032, raija.tapio@aava.fi

Toimitusjohtaja Jarmo Iisakka, Maresan Oy, puh. 040 706 7908, jarmo.iisakka@maresan.fi

 

Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema Oy on lapsiin keskittynyt yksityinen, suomalainen lastenlääkäriasemaketju, jonka ensimmäinen toimipiste, Pikkujätti Tapiola, avattiin vuonna 1987 Espooseen. Pikkujätissä pitää vastaanottoa lähes 200 lastenlääkäriä, erikoislääkäriä ja muuta lasten terveydenhoitoon erikoistunutta asiantuntijaa. Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasemia on seitsemän ja ne sijaitsevat Espoossa, Helsingissä (2), Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Vantaalla ja Turussa. Pikkujätin asiakkaita palvelee nyt myös verkkopalvelu PikkuTsätti, jonka kautta lastenlääkäriin saa yhteyden kotoa tai matkoilta. www.pikkujatti.fi

 

PlusTerveys Hammaslääkärit Oy on yksityisiä suun terveydenhuollon palveluita tuottava yritys. PlusTerveys Hammaslääkäreiden laaja palveluverkosto kattaa 127 yksilöllistä hammaslääkäriasemaa 70 paikkakunnalla ympäri Suomen. PlusTerveys Hammaslääkäreissä työskentelee 1000 henkilöä. PlusTerveys Hammaslääkärit on osa täysin suomalaista PlusTerveys-konsernia, jonka omistavat siellä työskentelevät hammaslääketieteen ja lääketieteen ammattilaiset. www.plusterveys.fi

 

Suomalainen Lääkärikeskus Aava on edistänyt terveyttä ja hyvinvointia jo yli 50 vuotta. Huolenpitomme kantaa läpi ihmisen koko elämän. Perheyrityksessämme toimii yli 1000 ammattilaista, 14 toimipisteessä, 10 paikkakunnalla. Kehitämme toimintaamme ja koko toimialaamme viisaasti ja välittäen. www.aava.fi

 

Maresan Oy on vuonna 2017 perustettu merenkulkuun ja varustamoalaan erikoistunut työterveyshuoltoyhtiö. Maresanilla on toimipiste Helsingissä ja koko Suomen kattava fyysinen kumppaniverkosto, jonka ohjauksesta vastaa Osaava keskus. Maresanin tavoitteena on tuottaa palveluja merkittävälle osalle suomalaista merenkulkua sekä toimia aktiivisesti merenkulkijoiden työkyvyn ylläpitämisessä. www.maresan.fi

Terveyspoukama

Lue lisää aiheesta

Jaa tämä kaverillekin

Aavan uutiskirje

Piditkö tästä artikkelista? Tilaa Aavan uutiskirje, niin saat ajankohtaiset juttumme ja uutisemme säännöllisesti suoraan sähköpostiisi.