Raskauden ehkäisy

Miten valitaan itselle sopiva ehkäisy?

Raskauden ehkäisy on syytä hoitaa kuntoon ajoissa, sillä jo ensimmäisestä yhdynnästä voi tulla raskaaksi. Vaikka iän myötä hedelmällisyys laskee, on raskaus mahdollinen ja ehkäisy tarpeellinen myös vaihdevuosien kynnyksellä.

Raskauden ehkäisymenetelmiä on monia, ja jokainen voi varmasti löytää niiden joukosta itselleen ja kumppanilleen sopivan menetelmän. Ehkäisyn valintaan vaikuttavat elämäntilanteen lisäksi muun muassa ikä, paino, tupakointi, yleinen terveydentila, mahdollinen käytössä oleva säännöllinen lääkehoito sekä lähisuvun sairaudet. Myös kuukautisvuotojen kesto ja määrä sekä mahdolliset kuukautiskivut ohjaavat menetelmän valintaa. Parhaimmillaan hyvin valittu raskauden ehkäisymenetelmä parantaa ehkäisyn lisäksi merkittävästi naisen elämänlaatua ja yleisterveyttä. 

Raskauden alkamista voidaan ehkäistä hormonaalisesti, estemenetelmillä, kuparikierukalla tai sterilisaatiolla. Kierukka- tai kapseliehkäisyn aloitus vaatii yeensä käyntiä gynekologin vastaanotolla; hormonaalisen ehkäisyn (esimerkiksi e-pillerit) voi saada myös asiaan perehtyneeltä yleislääkäriltä. Kaikki gynekologimme ovat perehtyneitä raskauden ehkäisyyn ja osaavat auttaa oikean ehkäisymenetelmän valinnassa.

Erityisesti suhteen alkuvaiheessa, tai jos vakituista parisuhdetta ei ole, on kaksoisehkäisy suositeltava vaihtoehto. Kondomi suojaa seksiteitse tarttuvilta taudeilta ja samanaikainen hormonaalinen tai kierukkaehkäisy varmistaa hyvän ehkäisytehon.

Mitä suurempi epäonni alkava raskaus olisi, sitä tärkeämpää on tehokas ehkäisy. Tästä syystä myös satunnaista ehkäisyä tarvitsevan sinkun kannattaa miettiä kondomin lisäksi varmempia ehkäisykeinoja.

Nuorten Naisten Aavan ehkäisyneuvonta

Nuorten Naisten Aava tarjoaa erityisesti nuorille naisille räätälöityä palvelua. Nuori voi tulla neuvontakäynnille ehkäisyneuvojalle tai gynekologille. Autamme löytämään ehkäisymenetelmän, joka vastaa nuoren tarpeita ja elämäntilannetta. Kanssamme voi keskustella luottamuksella ja peilata muitakin kasvamiseen, naiseuteen ja seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Elämäntilanteeseen sopiva ja riittävän tehokas ehkäisy ovat avaimet turvalliseen ja nautinnolliseen seksielämään. Parhaimmillaan oikein valitusta ehkäisymenetelmästä saa ehkäisysuojan lisäksi terveyshyötyä ja helpotusta muihinkin oireisiin, kuten kuukautiskipuihin ja akneen. Ehkäisyä valitessa lähtökohtana ovat nuoren omat toiveet ja tarpeet, haluamme vilpittömästi auttaa löytämään ehkäisyn joka sopii ja johon nuori voi olla tyytyväinen. Joskus parhaiten sopiva menetelmä löytyy vasta yritysten kautta, haluamme olla tälläisessäkin tilanteessa apuna ja tukena.

Yksityispotilaana Nuorten Naisten Aavassa saat 25-vuotiaaksi asti alennusta gynekologikäynneistä ja tietyistä tutkimuksista (Papa-koe ja seksitautitestit).

Ajanvaraus

Nuorten Naisten Aavan erikoishintoihin sitoutuneet osaajat löydät Nuorten Naisten Aavan sivujen kautta.

Suosittelemme, että varaat ajan ensin ehkäisyn suunnittelukäynnille gynekologille tai Nuorten Naisten Aavan hoitajalle soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Price list

First or follow-up appointment max. 30 min
83.40 €
Extended appointment max. 45 min
105.00 €
Extended visit max 60 min
142.00 €
Nuorten Naisten Aavan gynekologin etävastaanotto 15 min
65.00 €
Nuorten Naisten Aavan gynekologin etävastaanotto 30 min
83.40 €
Appointment, max. 30 min
109.00 – 148.00 €
First visit, follow-up visits (30–40 min)
65.00 €
Ultrasound scan
95.00 €
Pap test and tests for STDs
-20% discount from Aava’s list price
+ insertion, assisted by a nurse
204.50 €
Nexplanon contraceptive implant
208.00 €
+ ultrasound scan and insertion, assisted by a nurse
284.00 €
Jaydess/Mirena hormonal IUD
176.00 €
cu-nova-T kuparikierukka
103.00 €
Copper IUD (Nova-T)
103.00 €
Copper IUD (Flexi-T 380, 300 (for nulliparous women)
70.00 €
Insertion of intrauterine device (incl. ultrasound)
S.P.
261.00 €
Ehkäisykapselin asetus/poisto

Esimerkkihinta sisältää:

Gynekologin vastaanottokäynnin enintään 30 min

Toimenpiteessä käytettävät välineet ja tarvikkeet 

Hinta ei sisällä kapselin hintaa, eikä mahdollista toimenpideavustajaa.

S.P.
166.00 €

Specialists

Show Aava specialists who offer this service.

Ask for Details

In urgent queries, please contact us by phone.

Preferred method of contact