Ahtaan esinahan leikkaus (ympärileikkaus eli circumcisio)

Millaisia vaivoja ahtaan esinahan leikkauksella voidaan hoitaa?

Esinahan ahtauden korjausleikkauksella hoidetaan ahtaasta esinahasta aiheutuvia ongelmia, kuten esimerkiksi kipua, tulehduksia, virtsaamisvaikeutta tai erektio-ongelmaa. Toimenpiteessä ahtautta aiheuttava esinahan osa poistetaan.

Esinahka on ahdas jos esinahka ei ole vedettävissä terskan yli. Joskus esinahassa on kiristävä rengas ja ahtaus ilmenee vain erektiossa. Esinahka voi kiristää myös virtsaputken puolella olevan jänteen kohdalta. Ahdas esinahka voi olla synnynnäinen tai kehittyä myöhemmällä iällä, esimerkiksi tulehdusten seurauksena.

Esinahan hoidossa tärkeää on ihon ja limakalvon hyvä kunto. Ihotautilääkäri on paras asiantuntija ihon ongelmissa. Mikäli ahtaus ei parane ihon kunnon kohenemisesta huolimatta, on esinahan kirurginen hoitaminen aiheellista.

Leikkauksen kulku

Ahdasta esinahkaa voidaan usein korjata pienellä toimenpiteellä tai jänteen korjauksella. Hankalassa ahtaudessa, erityisesti ihon ollessa kroonisesti sairas, tehdään ympärileikkaus. Tällöin sairas ihon osa poistetaan kokonaisuudessaan. Ympärileikkauksessa esinahka lyhenee, jonka seurauksena terska on paljaana. Esinahan pienimuotoisimmissa toimenpiteissä esinahan pituus säilyy ennallaan, mutta kiristys poistuu.

Esinahan toimenpiteet tehdään Aava Kampissa useimmiten paikallispuudutuksessa.

Leikkauksesta toipuminen ja kuntoutus

Toipumisaika on kuukausi. Sairasloman tarve arvioidaan potilaan työnkuvan mukaan. 

Ajanvaraus

Varaa aika Aavaan urologi Riitta Röngälle hoidon suunnittelua varten soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta. Urologi arvioi vastaanotolla millainen kirurginen hoito on paras vaihtoehto esinahan ahtauden korjaamiseksi.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Price list

Ahtaan esinahan leikkaus eli circumcisio (ympärileikkaus)
S.P.
1340.00 €

Specialists

Show Aava specialists who offer this service.

Ask for Details

In urgent queries, please contact us by phone.

Preferred method of contact