Olkapään tähystysleikkaus

Millaisia vaivoja olkapään tähystyksellä voidaan hoitaa?

Tavallisimpia olkapään tähystyksessä hoidettavia vaivoja ovat mm. olkapään jännevauriot ja tapaturmaiset sijoiltaan menot. Jänteen osarepeytymiä voidaan monesti jäädä seuraamaan ja kuntouttamaan fysioterapian keinoin.  

Leikkauksen edut

Nivelen tähystysleikkaus on avoleikkausta miellyttävämpi, koska leikkauksen jälkeiset kivut ovat vähäisemmät, toipuminen nopeampaa ja leikkausarvet lähes huomamaattomat. Tähystys aiheuttaa avoleikkaukseen verrattuna vähemmän komplikaatioita.

Leikkauksen kulku

Olkapään tähystys tehdään Aava Sairaalassa nukutuksessa, yhdistettynä toimenpiteen jälkeiseen paikallispuudutukseen.

Tähystys kestää yleensä noin tunnin. Kotiutuminen saattajan kanssa on mahdollista saman päivän aikana.

Leikkauksesta toipuminen ja kuntoutus

Jännekorjauksesta kuntoutuminen vie usein kokonaisuudessaan 6-12 kuukautta. Kuntoutus aloitetaan fysioterapialla neljän viikon kuluttua toimenpiteestä. Liikeharjoitteista saa ohjeet lääkärikäynnin yhteydessä sekä yksilölliset tarkennetut lisäohjeet fysioterapeutilta.

Sairasloman pituuteen vaikuttaa työnkuva. Toimistotyöhön voi palata jo 2-3 viikon kuluttua leikkauksesta, mikäli kantoside ei estä työskentelyä. Yläraajoja kuormittavaan työhön sairasloma on usein 2-3 kuukautta.

Ajanvaraus

Varaa aika Aavaan leikkaavalle ortopedille leikkaussuunnittelua varten soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Price list

Olkapään tähystysleikkaus nukutuksessa
S.P.
4035.00 €

Specialists

Show Aava specialists who offer this service.

Ask for Details

In urgent queries, please contact us by phone.

Preferred method of contact