Synnytyksen fysioterapeuttinen jälkitarkastus

Synnytyksen jälkeisen fysioterapeuttisen tarkastuksen avulla saat hyvän käsityksen kehosi ja vatsan sekä lantion alueen lihaksistosi palautumisesta. Fysioterapeutti tekee sinulle myös yksilöllisen hoitosuunnitelman, jotta kehosi voisi palautua hyvin ja turvallisesti.

Synnytyksen fysioterapeuttinen jälkitarkastus etuhintaan 150 € - Tutustu ehtoihin ja varaa aika
 

Milloin fysioterapeuttiseen synnytyksen jälkitarkastukseen kannattaa tulla?

Synnytyksen fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen voit tulla heti, kun se tuntuu itsellesi ajankohtaiselta. Mitään erityisiä oireita ei tarvitse olla. Virtsan tai ulosteen karkaamisessa lantionpohjan kunnollinen tutkiminen ja kuntouttaminen on kuitenkin erityisen tärkeää. Tarkastukseen kannattaa tulla viimeistään silloin, kun haluaisit palata taas liikunnan pariin synnytyksen jälkeen. Esimerkiksi jälkivuoto ei ole este käynnille.

Mitä synnytyksen fysioterapeuttisessa jälkitarkastuksessa tehdään?

Fysioterapeuttisessa jälkitarkastuksessa arvioidaan synnytyksestä palautumista kokonaisvaltaisesti painottaen sinua askarruttavia seikkoja. Käyntiin kuuluu:

  • perusteellinen haastattelu
  • koko kehon tutkiminen
  • vatsan ja lantion alueen lihaksiston arviointi
  • lantionpohjan toiminnallinen tutkimus sisätutkimuksella, ultraäänikuvantamisella tai EMG:llä sekä
  • harjoitteiden ohjausta

Käynnillä myös tutkitaan ja hoidetaan tarvittaessa erilaisia arpia, kuten sektio- tai episiotomia-arpia sekä annetaan näiden hoitamiseksi kotihoito-ohjeet.

Lisäksi käynnillä voidaan keskustella muun muassa unesta, äitiyden haasteista, seksuaalisuudesta, muuttuneesta kehosta ja liikunnasta synnytyksen jälkeen.

Fysioterapeutti ohjaa sinut myös aina eteenpäin asiantuntevan gynekologin, gastrokirurgin tai plastiikkakirurgin arvioon, mikäli tälle on tarve.

Voiko vauvan ottaa mukaan käynnille?

Käynnille voit tulla yksin tai halutessasi vauvan ja mahdollisen kumppanisi kanssa.

Seuranta ja ylläpito

Yksilöllinen hoitosuunnitelma suunnitellaan käynnillä tarpeidesi mukaan.

Tarvitsenko lähetettä?

Hoitopolkusi voi alkaa joko lääkärin tai suoraan fysioterapeutin tapaamisesta. Kela-korvauksen voit kuitenkin saada vain lääkärin lähetteellä tapahtuvasta fysioterapiasta.

Tutustu myös synnytyksen jälkitarkastukseen.

Ajanvaraus

Varaa jälkitarkastukseen 90 min käyntiaika fysioterapeutille soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksestamme (valitse erikoisalaksi lantionpohjan fysioterapia).

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa