Aava Raskausklinikka

Odottavan äidin klinikka

Aava Raskausklinikalta saat kaikki raskausajan palvelut yksilöllisesti, joustavasti ja nopeasti. Tuemme ja huolehdimme raskauden suunnittelusta aina vastasyntyneen kotiutumiseen ja jälkitarkastukseen asti. Päätoimipisteemme on Aava Kampissa Naisten Aavan yhteydessä.

Tarjoamme

  • Kokonaisvaltaisen raskauden seurannan yksityisessä äitiysneuvolassa
  • Kokeneen kätilön ja asiantuntevien lääkärien vastaanotot
  • Kattavat sikiötutkimukset ja laboratoriotutkimukset
  • Lantionpohjan fysioterapeutit
  • Psyykkistä ja psykoterapeuttista tukea

Voit tulla Aava Raskausklinikalle myös yksittäiselle käynnille, kun tahdot täydentää kunnallista äitiyshuoltoa. 

Moniammatillinen tiimi sinua varten

Aava Raskausklinikalla sinua hoitavat raskauden hoitoon perehtyneet naistentautien, synnytysten ja perinatologian erikoislääkärit sekä kokeneet kätilöt. Perinatologian erikoislääkärit tekevät raskaudenaikaisia erikoistutkimuksia, kuten sikiöseulontoja, rakennetutkimuksia ja kromosomitutkimuksia. Lääkäreittemme vastaanotolle voit hakeutua myös jos oma tai sikiön vointi huolettaa, tai kun tarvitset synnytystapa-arviota tai synnytyksen jälkitarkastusta.

Tiimiämme täydentää osaajat ravitsemusterapian, psyykkisen tuen, pariterapian, seksuaalineuvonnan, seksuaaliterapian ja fysioterapian alalta. 

Raskausklinikan asiantuntijoiden vastaanottoja on tarjolla aina maanantaista perjantaihin, mutta usein myös viikonloppuisin. Viikonloppuisin myös Naisten Aavan gynekologit palvelevat odottavia äitejä. Saat osan Aava Raskausklinikan lääkäreistä kiinni myös puhelimitse gynekologin etävastaanoton kautta. Tutustuthan tästä millaisia oireita ja asioita etävastaanotolla voidaan hoitaa.

Tilanteissa, joissa raskaana olevalla on todettu vaikea raudanpuuteanemia (Hemoglobiini alle 105 ja ferritiini alle 30) eikä tabletteina käytetystä rautalääkityksestä ole ollut hyötyä, voimme auttaa ohjelmoimalla suonensisäinen rautahoito (iv-rauta, rautainfuusio) yhteistyössä Aavan Gastrolääkäreiden kanssa. 

Aava raskauslaskuri

Aavan raskauslaskuri palvelee kaikkia. Laskuri kertoo raskauden keston valintasi mukaan joko viimeisten kuukautisten, hedelmöittymisajankohdan tai ultraäänitutkimuksen perusteella. Palvelu kertoo sekä sikiön viikoittaiset kuulumiset että tärkeitä odottavan perheen käytännön asioita: laskuri muistuttaa ensimmäisten neuvolakäyntien, tutkimusten ja seulontojen ajankohdista ja tärkeimmistä sisällöistä. Se myös neuvoo, miten raskauteen liittyvät tutkimukset ja käynnit on hyvä ajoittaa.

Henkilökohtaista rekisteröitymistä raskauslaskuriin ei tarvita. Laskuri on vapaasti kaikkien käytettävissä jo raskauden suunnitteluvaiheessa:
Raskauslaskuri

Ajanvaraus

Kaikki Aava Raskausklinikan ammattilaisten ajat on varattavissa nettiajavarauksestamme. Jos asia on kiireinen eikä sopivaa aikaa netistä löydy, soita Raskausklinikan hoitajalle numeroon 050 414 6704 tai Naisten aavan ajanvaraukseen 010 380 5100. Pystymme yleensä järjestämään tarvittavan lääkärin tai kätilön ajan kiireellisissä tapauksissa.

Ajat sikiötutkimuksiin ja ensikäynnille äitiysneuvolaan varataan puhelimitse 050 414 6704. Vastaamme virka-ajan ulkopuolella jätettyyn soittopyyntöön viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lisätietoa

Aava Raskausklinikan palvelut
Raskausajan ultraäänitutkimukset
Aava Raskausklinikan yksityinen Äitiysneuvola
Sikiöseulonta ja NIPT
 

Seuraavat vapaat ajat

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa