Ilmailulääketieteen keskus

Aava on yksi Suomen kolmesta AeMC:stä

Lääkärikeskus Aava Aviapolis on Trafin valtuuttama ilmailulääketieteen keskus eli AeroMedical Centre (AeMc). Teemme lentäjille, lennonjohtajille ja matkustamohenkilökunnalle ilmailulääkärin alkutarkastuksia ja uusintatarkastuksia kelpoisuustodistuksia varten. Kelpoisuustodistuksia kutsutaan myös nimellä Medical Certificate eli medikaali.

Aava Ilmailulääketieteen keskuksesta medikaalin voivat saada

  • Ammattilentäjät
  • Yksityislentäjät
  • Lennonjohtajat
  • Purjelentäjät
  • Matkustamohenkilökunta

Medikaali on tärkeä osa lentolupakirjaa 

Inhimillinen toimintakyky ja terveydentila ovat merkittävä lentoturvallisuuden tekijä. Varmistamme, että lentotehtäviin hakeva tai niissä jo työskentelevä henkilö soveltuu ilmailualalle terveytensä puolesta ja kykenee toimimaan työssään turvallisesti. Medikaali on voimassa puolesta vuodesta viiteen vuoteen, eikä ilman voimassa olevaa medikaalia saa lentää. Trafi voi edellyttää ilmailulääketieteellisen keskuksen kannanottoa henkilön lentokelpoisuudesta myös vakavampien sairauksien tai operaatioiden jälkeen.

Helpoin tapa tehdä tarkastus

Kun asioit Aavassa, pääset ripeästi takaisin siiville. Meillä pääset ilmailulääkärin vastaanotolle nopeasti, sillä olemme yksityisenä lääkärikeskuksena ketterä toimija. Medikaalin voi kuitenkin uusia jo 45 päivää ennen sen vanhentumista, joten suosittelemme, että tulet lääkärintarkastukseen ajoissa.

Kuinka paljon ilmailulääkärin tarkastus maksaa?

Ajanvarauksen yhteydessä varmistamme Trafin Empic-tietokannasta, mitkä tutkimukset uuteen medikaaliin vaaditaan. Tutkimusten määrä riippuu kelpoisuustodistuksen luokasta, hakijan iästä ja siitä, onko kyseessä alkutarkastus vai uusintatarkastus.

Laskurimme avulla saat arvion siitä, kuinka paljon uusi kelpoisuustodistuksesi maksaa. Lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen myöntämisestä Trafi perii myös viranomaismaksun. Tarkan hinnan saat ilmailuhoitajaltamme.

Ajanvaraus

Varaa aika ilmailuhoitajaltamme soittamalla Aavan Ilmailulääketieteen keskukseen 010 380 2350. Ilmailuhoitajamme selvittää puolestasi, mitkä tutkimukset tarvitset. Kun kaikki tarvittavat kokeet ja vastaanotot on varattu etukäteen, pääset nopeasti laboratorioon ja sitä kautta ilmailuhoitajan ja ilmailulääkärin vastaanotolle.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa