Miehen rakon tyhjenemishäiriöt

Virtsarakon vaillinainen tyhjeneminen voi aiheuttaa kipua tai painontunnetta alavatsalla. WC:ssä käynnin jälkeen voi pian tulla tunne, että täytyy mennä uudelleen virtsaamaan. Virtsasuihku voi olla heikko tai suihkun käynnistäminen vaivalloista. Virtsarakon tyhjenemishäiriö voi olla myös täysin oireeton.

Milloin urologin vastaanotolle?

Miehillä tärkeää on selvittää johtuuko rakon vaillinainen tyhjeneminen virtsarakkolihaksen tyhjenemishäiriöstä tai eturauhasen liikakasvusta. Muu käytössä oleva lääkitys saattaa vaikuttaa rakon tyhjenemiseen, samoin aiemmin tehdyt suolistoon tai virtsateihin kohdistuneet leikkaukset. Joskus myös virtsaputki voi olla ahtautunut. Rakko voi tyhjentyä huonosti pitkänkin aikaa. Jos virtsaaminen ei onnistu lainkaan kutsutaan tilaa virtsaummeksi. Tällöin on hakeuduttava viipymättä lääkärin tutkimuksiin ja hoitoon.

Virtsarakon tyhjenemishäiriön hoito kohdistetaan perussyyhyn. Vaikka perussyytä ei pystyisikään korjaamaan silti aina löytyy tapa rakon esteettömään tyhjenemiseen.

Ajanvaraus

Varaa aika Aavaan urologille toimenpiteen tarvearviota varten soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.