Onnistuneen 3D/4D-tutkimuksen edellytykset

Ultraäänilaitteiden suorituskyvyissä on eroa, uusi teknologia tuottaa laadultaan ja erotuskyvyltään entistä parempaa ja tarkempaa kuvaa. Ensiarvoisen tärkeää on kuitenkin tutkimuksen tekijän ja tulkitsijan korkea ammattitaito ja pitkä kokemus sikiötutkimuksista sekä normaaleissa että poikkeavassa raskauksissa.

Onnistuneeseen tutkimukseen tarvitaan otolliset olosuhteet. Kuvan laatuun ja erotuskykyyn vaikuttavat laitteiston lisäksi merkittävästi myös mm. sikiön asento, lapsiveden määrä, istukan paikka ja odottajan vatsanpeitteiden paksuus ja rasvapitoisuus.

Paras näkyvyys on odotettavissa kun sikiö on sopivassa asennossa ja lapsivettä on tutkittavien rakenteiden edessä paljon. Jos pää on jo laskeutunut synnytyskanavaan tai kääntyneenä kohti äidin selkää ei näkyvyyttä kasvoihin ole mahdollista saada. Sikiön asento voi missä raskaudenvaiheessa tahansa olla sellainen että se estää tiettyjen rakenteiden tarkastelun. Mikäli odottajan vatsanpeitteet ovat kovin paksut, heikkenee näkyvyys valitettavasti merkittävästi.

3D/4D-tekniikalla näkyvyys viimeisellä raskauskolmanneksella yleensä huononee, mitä pidemmälle raskaus etenee.

Yllämainitut rajoitukset on hyvä huomioida ja niistä johtuen ultraäänikuvien ja videoiden laatu voi vaihdella eri raskauksien ja eri tutkimuskertojen välillä.

4D-ultrasta Naisten Aava Kampissa on mahdollista tehdä taltiointi, jonka avulla osia tutkimuksesta voi katsoa myöhemmin myös kotona. 

Kelan suorakorvauksen voi saada rakennetutkimuksesta raskausviikoilla H10-12 ja H18-21.

Tutkimuksen hinta koostuu lääkärin käyntimaksusta, rakenneultraäänitutkimuksen hinnasta, sekä mahdollisesta tallenteesta. Mukaan voi tuoda myös oman avaamattomassa paketissa olevan muistitikun.

Ajanvaraus

Ajanvaraus 3D/4D-ultraäänitutkimukseen suositellaan tapahtuvan Aava Raskausklinikan hoitajan kautta (050 414 6704), jotta tutkimuksen ajoitus olisi mahdollisimman optimi raskauden kestoon nähden. Voit jättää myös yhteydenottopyynnön raskausklinikka@aava.fi, pyrimme vastaamaan viestiisi viimeistään seuraavana arkipäivänä. 

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.