Aava etävastaanotot

Etävastaanotto on puhelinvastaanotto, jonka kautta saat helposti yhteyden lääkäriin ajasta ja paikasta riippumatta. Etävastaanotolla palvelevat Aavan valikoidut yleis- ja erikoislääkärit sekä muut asiantuntijat. Pääsääntöisesti etävastaanotto ei korvaa ensikäyntiä vastaanotolla.

Etävastaanoton palvelut

•    Terveysneuvonta puhelimitse
•    Reseptit ja niiden uusinnat tapauskohtaisesti
•    Lääkärin arvioinnin perusteella lähetteet tutkimuksiin

Akuuteissa tapauksissa pyydämme hakeutumaan lääkärin vastaanotolle tai oman alueesi päivystysyksikköön.

Lapset: Mikäli lapsi ei ole aiemmin asioinut Aavassa eikä hänellä ole omia pankkitunnuksia, hänelle ei voi varata aikaa etävastaanotolle. Omilla tunnuksillasi et voi asioida lapsen puolesta, koska esimerkiksi reseptien ja muiden dokumenttien tuottaminen väärillä tiedoilla on mahdotonta.

Löytäisitkö avun Lastenlääkäriasema Pikkujätin PikkuTsätti-palvelusta?

Miksi etävastaanotto?

Palvelumme helpottaa arkeasi ja madaltaa kynnystä ottaa yhteyttä lääkäriin. Etävastaanotolta saat nopeasti tarvitsemasi avun, vaikka toiselta paikkakunnalta käsin. Etävastaanotto tuo lääkärin lähelle myös liikuntarajoitteisille.

Miten etävastaanotto toimii?

Etävastaanotto kestää 15 minuuttia. Lääkäri soittaa sinulle varatun ajan alussa tietokannastamme löytyvään numeroon tai uuden asiakkaan kohdalla ajanvarauksen yhteydessä syötettyyn numeroon.

Etävastaanotolta kirjoitettavat reseptit ovat e-reseptejä. Lääkkeet voi noutaa valitsemastaan apteekista henkilöllisyystodistusta näyttämällä.

Etälääkärin tekemät tutkimuslähetteet odottavat tietokannassamme, kun tulet laboratorio- tai kuvantamistutkimukseen Aavan toimipisteeseen.

HUOLEHDITHAN, ETTÄ SUOSTUMUS KANTATIETOJEN KATSELUUN ON VOIMASSA!

Etävastaanoton erikoisalat

Ajanvaraus

Varaa aika valitsemasi asiantuntijan etävastaanotolle soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta. Kun varaat aikaa netistä, valitse toimipisteeksi etävastaanotto ja erikoisalaksi tarvitsemasi erikoisala.

Jos et ole ennen asioinut Aavassa: Voit varata ajan vain nettiajanvarauksesta. Varmennamme henkilöllisyytesi verkkopankkitunnustautumisella varauksen yhteydessä.

Lapset: Mikäli lapsi ei ole aiemmin asioinut Aavassa eikä hänellä ole omia pankkitunnuksia, hänelle ei voi varata aikaa etävastaanotolle.

Jos olet jo Aavan asiakas: Jos puhelinnumerosi on muuttunut viime käynnin jälkeen, varmista Terveytesi-palvelusta tai asiakaspalvelustamme 010 380 3838 että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Huomioi, että varauksen yhteydessä antamasi numero ei päivity järjestelmäämme tai välity lääkärille, vaikka saisitkin numeroosi vahvistusviestin.

Maksuvaihtoehdot

Etävastaanotto veloitetaan jälkikäteen laskulla. Laskuun ei lisätä laskutuslisää tai poliklinikkamaksua. Tutustu myös kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa