Allergiaoireisiin apua lääkityksestä

Allergiseen nuhaan ja silmätulehdukseen on saatavilla erilaisia paikallishoitovalmisteita sekä tabletteina otettavia antihistamiineja. Suurin osa saa niistä merkittävää apua. Antihistamiinivalmisteita on monta, ja niiden teho lievään allergiaan on melko hyvä. Jos antihistamiinista huolimatta oireita on, kannattaa ottaa paikallisesti nenään suihkutettava kortisoni käyttöön. Sen lisäksi voidaan antihistamiinia jatkaa.

Mikäli silmäoireet ovat hankalia, voidaan käyttää kromoglikaattia tai antihistamiinia sisältäviä silmätippoja. Allergiat kannattaa selvittää esim. ihonpistotestein, jotta osaisi ajoittaa siitepölyallergian hoidon. Toki oireilun ajankohta auttaa selvittämään, mille on allerginen, mutta testit voivat kertoa muistakin kuin siitepölystä johtuvista allergioista. 

Allergian hoito pitäisi aloittaa jo ennen siitepölyn ilmaantumista, etteivät oireet pääse alkamaan. Luonnon tarkkailu ja siitepölytiedotteet auttavat ajoituksessa. 

Ajanvaraus

Varaa aika lääkärille hoidon suunnitteluun soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa

Seuraavat vapaat ajat

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa