Erektiohäiriön ja miehen muiden seksuaalisten häiriöiden tutkiminen ja hoito

Milloin urologin vastaanotolle?

Kaikkiin seksuaalisuuden alueella esiintyviin ongelmiin on apua saatavissa. Jos muutos seksuaalitoiminnoissa tai seksuaalisuuden alueella häiritsee itseä ja vaikuttaa kielteisesti parisuhteeseen kannattaa apua hakea.

Miehen yleisin seksuaalihäiriö on erektiohäiriö. Myös haluttomuus sekä siemensyöksyn ongelmat, kuten viivästynyt tai herkkä siemensyöksy voivat olla aiheita hakeutua asiantuntevan seksuaalineuvojan, yleislääkärin, työterveyslääkärin, urologin tai seksuaaliterapeutin vastaanotolle. Urologien erityisosaamiseen kuuluvat miehen seksuaaliterveyteen liittyvien häiriöiden diagnostiikka ja hoito.

Erektiohäiriön syy ja oireet

Erektiohäiriö on yleinen seksuaaliongelma. Erektiohäiriö tarkoittaa miehen kyvyttömyyttä saavuttaa ja ylläpitää riittävä erektio tyydyttävän seksuaalisen kanssakäymisen ajan. Erektiohäiriön esiintyminen liittyy psyykkiseen ja fyysiseen terveyteen. Erektiohäiriön taustalla voi olla myös haluttomuus tai kiihottumisvaikeus. Erektiohäiriö ei välttämättä liity miehen ikääntymiseen, mutta sitä esiintyy enemmän ikääntyvillä miehillä.

Erektiohäiriön syynä voi olla käytetyt lääkkeet tai sairaudet kuten sokeritauti, sydän- ja verisuonisairaudet. Elämäntavoilla kuten stressillä, tupakoinnilla, runsaalla alkoholin käytöllä ja ylipainolla on myös suuri merkitys oireen esiintymiseen. Eturauhassyövän ja suolisyövän vuoksi tehdyt leikkaukset ja hoidot saattavat aiheuttaa erektiohäiriöitä. Myös hormonaaliset häiriöt voivat aiheuttaa erektiohäiriötä.

Urologisten oireiden tutkiminen ja hoito

Lääkärin vastaanotolla kysytään taustatiedot, tutkitaan sukupuolielimet sekä arvioidaan verenkiertoelimistön tila.

Erektiohäiriön hoito aloitetaan tavallisimmin tablettivalmisteilla, joiden vaikutus perustuu lantion ja peniksen verenkierron lisääntymiseen seksuaalisen kiihottumisen aikana. Mikäli lääkehoidolla ei päästä tyydyttävään erektioon, selvitetään peniksen verenkiertoa lisätutkimuksella ja ohjelmoidaan laboratoriokokeita, joilla poissuljetaan esimerkiksi testosteronivaje. 

Erektiohäiriö vaikuttaa miehisyyden kokemiseen, seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen - lääkärin tarjoamien hoitojen lisäksi seksuaalineuvojan tai seksuaaliterapeutin kanssa voi muuttunutta tilannetta käsitellä luottamuksellisesti. Tärkeää on yksilöllinen seksuaalisen hyvinvoinnin vahvistaminen miehen omat toiveet ja tavoitteet huomioiden. Vastaanotolle voi hakeutua myös kumppanin kanssa.

Tablettihoidolle reagoimattoman erektiohäiriöiden hoidossa voidaan käyttää lisäksi peniksen verenvirtsausta parantavaa pistohoitoa tai virtsaputkeen asetettavaa kapselia. Hankalan erektiohäiriön hoito kuuluu urologian erikoislääkärin ja andrologin asiantuntemukseen.

Ajanvaraus

Varaa aika Aavaan soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Seuraavat vapaat ajat

Hinnasto

Urologin vastaanotto enintään 30 min
alk.
166.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa