FotoFinder-luomikuvaus

Pohditko kannattaisiko luomesi tarkistaa? Oletko kenties huomannut ihollasi uusia luomia tai muutoksia? Ihotautilääkäri on oikea asiantuntija varmistamaan asian.

FotoFinder-luomikuvausjärjestelmä on automatisoitu koko vartalon kuvaus, jolla on mahdollista havaita ihomuutokset ja luomet sekä luomissa tapahtuvat mikroskooppiset muutokset. Tämä seurantamenetelmä auttaa löytämään melanooman usein hyvin varhaisessa vaiheessa, jolloin ihomuutos voidaan leikata pois ja ennuste on hyvä.

Kenelle palvelua suositellaan?

Luomiseurantaa Fotofinder-kuvausjärjestelmällä suositellaan jos on:

  • runsasluominen (yli 50 pigmenttiluomea)
  • useita poikkeavan muotoisia luomia
  • suvussa tai itsellä on ollut melanoomaa
  • on altistunut runsaasti auringolle tai iho on palanut toistuvasti
  • iho on herkkä palamaan

Toimenpiteen suunnittelu

Käy ensin ihotautilääkärin vastaanotolla, jossa tarkistetaan koko iho ja varmistetaan, että hyödyt kuvauksesta (ks. edellä esitetyt kriteerit). 

Varaa aika ihotautilääkärille tästä. 

Tämän jälkeen varataan FotoFinder-kuvausaika, jossa hoitava lääkäri määrittää myös mitkä luomet kuvataan lähemmin dermoskooppikameralla seurantaa varten.

Mitä luomikuvauksessa tapahtuu?

FotoFinder-luomikuvausjärjestelmässa suoritetaan kokovartalokuvaus joka kerta saman kaavan mukaan. Kuvauksen tekee sairaanhoitaja yhteistyössä ihotautilääkärin kanssa. Kuvaus suositellaan tehtävän siten, että tutkittavalla on vain alushousut, jotta mahdollisimman paljon ihoa on näkyvissä. Tutkittava seisoo kuvauksen ajan eri asennoissa, jolloin saadaan vartalon eri puolet kuvattua. Katso tästä havainnollistava video FotoFinder-kuvauksesta (englanninkielinen).

Kun kuvaus tehdään säännöllisesti, FotoFinder vertaa luomista otettua kuvaa edelliseen ja ilmoittaa mikäli luomissa tai ihossa on tapahtunut muutoksia.

Yleiskuvien lisäksi ihotautilääkäri määrittelee mitkä luomet vaativat tarkempaa seurantaa. Nämä kuvataan mikroskooppikameralla, jolloin voidaan havaita pienimmätkin muutokset.

Miten tulosta ja ihoa seurataan?

Kuvaus suositellaan tehtävän kerran vuodessa. Suuren riskin potilailla voidaan harkita tiheämpää seurantaa, esimerkiksi 6 kuukauden välein. Ihotautilääkäri määrittelee seurantatiheyden.

Näin varaat ajan luomikuvaukseen

Ajanvaraus FotoFinderiin tehdään Aava Kampin sairaanhoitajien kautta, puh. 010 380 5020. Kuvaukseen varataan aikaa noin 1 tunti.

 

Hinnasto

FotoFinder-luomikuvaus 1-6 luomea

Hintaan lisätään lääkärin vastaanottopalkkio.

alk.
90.40 €
FotoFinder-luomikuvaus koko vartalo

Hintaan lisätään lääkärin vastaanottopalkkio.

alk.
395.50 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa