FreeStyle Libre -sokerimittaus diabeetikoille

FreeStyle Libre -sokerimittausjärjestelmän avulla saat kokonaiskuvan glukoosiarvojesi muuttumisesta päivän ja yön aikana. Laite on tärkeä apu diabeteksen hoidossa

FreeStyle Libren käyttöön tarvitset sensorin ja lukijalaitteen. Lukijalaitteen tilalla tai rinnalla voit käyttää myös älypuhelinta. FreeStyle Libre -sensori sijoitetaan olkavarteen. Heilauttamalla lukijaa sensorin lähellä, näet heti glukoosiarvon, viimeisen kahdeksan tunnin käyrän sekä nuolen, joka osoittaa, mihin suuntaan verensokeriarvosi on menossa.

Uusi FreeStyle Libre 2- sensori mahdollistaa lisäksi hälytyksen sekä matalien että korkeiden glukoosiarvojen kohdalla. Hälytys toimii täten niin sanottuna herätyskellona mahdolliseen yöllä ilmaantuvaan matalaan verensokeriin liittyen. Toisaalta aterian jälkeinen mahdollinen korkea verensokeri ei jää huomaamatta hälytystoiminnan ansiosta. Libre 2 -sensoria voi skannata puhelimella tai Libre 2 -lukijalla.

Kenelle sokerimittausta suositellaan?

Suosittelemme FreeStyle Libreä kaikille tyypin 1 diabeetikoille jatkuvaan käyttöön. Tyypin 2 diabeetikoille suosittelemme Libreä harkinnanvaraisesti joko jatkuvaan käyttöön tai tilapäiseen käyttöön. Tyypin 2 diabeetikoilla Libre voi sopia jatkuvaan käyttöön esimerkiksi silloin, kun potilaalla on liian matalaa sokeria aiheuttava lääkitys ja turvallisuuskriittinen työ (esim. liikenneammatit). Tilapäisessä käytössä Libreä voidaan hyödyntää hoidon tehostamisen arvioinnissa.

Hoidon aloitus ja seuranta

FreeStyle Libren käytön aloitus tapahtuu Aavan lääkärin lähetteellä ja diabeteshoitajan 90 minuutin pituisella vastaanottokäynnillä. Diabeteshoitajan vastaanotolla asennetaan ensimmäinen sensori ja opastetaan Libre-lukijalaitteen käyttö ja toiminnot sekä sovitaan seurantakäynneistä. Varaathan seurantakäynnille 30-45 minuutin ajan.

Lue lisää diabeteksen hoidosta Aavassa.

Varaa aika näin

Varaa ensin aika Aavan lääkärin vastaanotolle ja sitten lääkärin lähetteellä diabeteshoitajalle. Voit varata ajat Aavan nettiajanvarauksesta tai asiakaspalvelusta 010 380 3838.
 

Huom, Kampin toimipisteessä FreeStyle Libre on saatavilla yli 16-vuotiaille ja Turun toimipisteessä yli 18-vuotiaille diabetespotilaille.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Hinnasto

Freestyle Libre aloituspaketti

Sisältää lääkärin vastaanoton 45 min, diabeteshoitajan ohjauskäynnin 90 min, FreeStyle Libre -lukijan sekä 2 kpl Libre-sensoreita. 

533.50 €
Freestyle Libre seurantapaketti

Sisältää diabeteshoitajan seurantakäynnin 30 min ja 2 kpl Libre-sensoreita. 

213.30 €
Freestyle Libre Diagnostiikkapaketti

Sisältää lääkärin konsultaatiokäynnin 60 min, diabeteshoitajan ohjauskäynnin 90 min, FreeStyle Libre –lukijan vuokran 2-4 vkoa sekä 1-2 kpl Libre-sensoreita

432.70 €
Libresensori

1 sensori mittaa glugoosiarvon soluvälinesteestä 14 vrk ajan.

80.00 €
FreeStyle Libre1 lukija
88.80 €
FreeStyle Libre2 lukija
88.80 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa