Kartiokeilatietokonetomografia

Lääkärikeskus Aava Kampissa on Planmed Verity on ns. kartiokeilatekniikkaan perustuva tietokonetomografia, jolla raajojen luista, nivelistä ja poskionteloista saadaan erittäin tarkkoja kuvia. Menetelmän 0,2 mm paikkaerotuskyky on perinteistä tietokonetomografiaa parempi ja siksi luiden hienorakenteen ja irtokappaleiden arviointi on tarkempaa.

Mitä kartiokeilatutkimuksessa nähdään?

Menetelmän avulla saadaan raajojen luista, nivelistä ja poskionteloista erittäin tarkkoja kuvia. Menetelmän paikkaerotuskyky on perinteistä tietokonetomografiaa parempi ja siksi luiden hienorakenteen ja irtokappaleiden arviointi on tarkempaa. Murtumien havaitseminen ja tarvittaessa luutumisen arviointi onnistuu röntgenkuvausta luotettavammin.

Erityisesti monimutkaisten tai tavallisessa röntgenkuvauksessa huonosti erottuvien murtumien diagnostiikka hyötyy tietokonetomografiasta.

Onko tutkimus turvallinen?

Kartiokeilakuvauksen säderasitus on selvästi aikaisempia menetelmiä pienempi: se on kymmenesosa perinteisestä nivelten tietokonetomografiasta ja vastaa viiden päivän luonnon taustasäteilyn määrää.

Tutkimukseen valmistautuminen ja tutkimuksen kulku

  • Tutkimukseen pääsee erikoislääkärin lähetteellä.
  • Raskauden aikana tutkimus tehdään vain painavista syistä.
  • Tutkimus ei vaadi esivalmisteluja. Korut ja kellot on poistettava tutkittavalta alueelta. Tutkimuksen suorittaa röntgenhoitaja.
  • Kuvaukseen on hyvä varata aikaa puoli tuntia, vaikka itse kuvan ottaminen kestää vain 20 sekuntia. Tutkittavasta kohdasta kuvataan ohuin leikkein kuvasarja, joko seisten tai istuen tutkimuksesta riippuen.

Tutkimuksen jälkeen

Radiologian erikoislääkäri antaa otetuista kuvista lausunnon, joka näkyy Aavassa toimivan teitä hoitavan lääkärin koneella. Voitte olla samantien yhteydessä hoitavaan lääkäriin jatkosuunntelmien tekemiseksi.

Varaa aikasi

Kartiokeilatutkimuksiin tarvitaan aina erikoislääkärin lähete. Varaa aikasi Aava Kampin kuvantamisosastolta numerosta 010 380 5500.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Hinnasto

Ranteen kartiokeila-TT
279.50 €
Nilkan kartiokeila-TT
279.50 €
Sinuksen kartiokeila-TT
279.50 €

Toimipisteet

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa