Käyristyneen peniksen ruiskutushoito (Xiapex-pistoshoito)

Aavassa potilaat käyvät ensin urologin arviossa. Mikäli todetaan, että peniksen käyristymään voidaan antaa Xiapex-pistoshoito, varataan toimenpideaika Aava Sairaalaan.

Millaisia vaivoja käyristyneen peniksen ruiskutushoidolla voidaan hoitaa?

Kyseessä on vaiva, jossa aikuisilla miehillä on peniksessä kovettuma, jonka voi tuntea käsin ja joka käyristää penistä. Tämä vaiva voi muuttaa erektiossa olevan peniksen muotoa, sillä siinä muodostuu arpikudosta eli kovettumaa peniksen joustavissa syissä. Kovettuma voi haitata suoran erektion saamista, sillä kovettuma ei veny yhtä paljon kuin muu osa penistä. Peyronien tautia sairastavilla miehillä erektio on käyristynyt tai kaareva.

Xiapex-pistoshoito voidaan antaa, kun peniksessä on tunnusteltavissa oleva kova alue ja peniksen käyristyminen erektiossa on vähintään 30 astetta. Injektion saa antaa tuotteen oikeaan antotapaan koulutettu urologi.

Varsinaisesti parantavaa hoitoa ei ole, mutta taudin kulkua voidaan yrittää hidastaa tai pysäyttää. Kovettumaan voidaan ruiskuttaa arpimaista kudosta hajottavaa lääkeainetta. Vaikea käyristymä vaatii kirurgista korjaamista.

Toimenpiteen kulku

Toimenpide tehdään Aava Sairaalassa. Yhteen hoitokokonaisuuteen kuuluu kaksi peniksen arpikudokseen annettavaa Xiapex-pistosta 1-3 vrk:n välein.

Toimenpiteestä toipuminen ja kuntoutus

Seuranta tapahtuu yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaan hoitavan urologin vastaanotolla.

Ajanvaraus

Varaa aika Aavaan urologi Riitta Röngälle hoidon suunnittelua varten soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Hinnasto

Käyristyneen peniksen ruiskutushoito (Xiapex-pistoshoito)
alk.
1348.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.