Lantion alueen kipujen tutkiminen ja hoito

Milloin urologin vastaanotolle?

Lantionalueen pitkäaikaisen kiputilan voi laukaista kudoksen vamma tai tulehdus. Kivun aiheuttajaa on useimmiten vaikea jäljittää. Kipua voi esiintyä mm. alavatsan, emättimen, virtsaputken, virtsarakon, eturauhasen, kivespussin, peniksen, välilihan ja peräsuolen alueilla. Tiedetään, että stressi voi laukaista oireyhtymän tai ylläpitää oiretta kuten myös negatiiviset seksuaaliset kokemukset.

Kyse on elimistön reagointitavasta kivulle ja tietynlaisesta signaalin herkistymisestä. Kivun jatkuessa elimistössä kehittyy tyypillinen tapa reagoida oireeseen sekä ääreis- että keskushermoston kautta. Varsinainen kipukohta elimistössä ei välttämättä ole kivun lähde vaan keskushermoston välittämä kipupiste. Tämän vuoksi kivun alkulähteen selvittäminen saattaa viedä aikaa ja käyntiä useilla eri lääkäreillä. Myös yksilön aiemmalla kipuhistorialla on merkitystä kivun kokemiseen.

Urologisten oireiden tutkiminen

Kivun selvittäminen alkaa aina perustutkimuksista, joilla suljetaan pois eri taudin aiheuttajat ja pyritään pääsemään kivun alkulähteille. Valitse lääkäri, jolle ensin hakeudut sen mukaan minkä elinten alueella kipu esiintyy. Miehen seksuaalielimiin kohdentuvassa kivussa paras auttaja on urologi, naisen seksuaalielinten alueella tai alavatsalla tuntuvissa kivuissa kannattaa aloittaa gynekologin vastaanotolta jne. Vaivan selvittely ja tuloksekas hoito voi vaatia käyntejä usean eri erikoisalan lääkärin vastaanotolla sekä joskus lisätutkimuksia ultraäänellä ja magneettikuvantamisella. Aavassa lantionkipua hoitavat asiantuntijat (lääkärit ja fysioterapeutit) tekevät moniammatillista yhteistyötä parhaiden tulosten saavuttamiseksi. 

Ajanvaraus

Varaa aika Aavaan urologille tai gynekologille soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Seuraavat vapaat ajat

Hinnasto

Urologin vastaanotto enintään 30 min
alk.
166.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa