Lihavuusleikkauksen jälkeinen plastiikkakirurgia

Kenelle suositellaan?

Suuren painonnousun seurauksena iho ja kudokset venyttyvät. Laihtuessa iho ei enää jaksa palautua. Roikkuvat ihopoimut esimerkiksi vatsalla, reisissä tai olkavarsissa saattavat aiheuttaa toiminnallista tai jopa terveydellistä haittaa. Ne saattavat hangata ja hiertää tai aiheuttaa hautumia ihopoimuihin.

Toimenpiteet räätälöidään aina potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Löysän ihon poisto on elämänlaatuun suuresti vaikuttava toimenpide, joka lisää mahdollisuutta huolehtia paremmin henkilökohtaisesta hygieniasta. Löysän ihon poisto on ainoa menetelmä korjata kyseisen kaltaista tilaa.

Leikkaavan plastiikkakirurgin konsultaatiokäynti

Lihavuusleikkauksen jälkeiset plastiikkakirurgiset leikkaukset suunnitellaan aina plastiikkakirurgin kanssa yksilöllisesti. Vastaanotolla käydään läpi asiakkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet parhaimman lopputuloksen varmistamiseksi. Plastiikkakirurgi kertoo konsultaatiovastaanotolla toimenpiteeseen valmistautumisesta, toimenpiteen kulusta, toipumisesta, jälkihoidosta sekä toimenpiteeseen liittyvistä riskeistä.

Leikkaus tehdään nukutuksessa

Leikkauksessa  venyttyneet ihopoimut poistetaan. Korjausleikkaukseen voidaan yhdistää myös  vesisuihkurasvaimu jolla saadaan poistettua tarvittaessa ylimääräistä rasvakertymää.  Korjausleikkaus tehdään yleensä nukutuksessa.

Toimenpiteen jälkeen

Korjausleikkauksen  jälkeen ollaan yleensä muutama tunti sairaalassa ja  kotiin pääsee hakijan kanssa. Jos kyseessä on vatsanpeitteiden korjausleikkaus jossa lisäksi korjataan venyttyneet vatsalihakset, pääsee kotiin yhden yön jälkeen.

Toipuminen

Leikkauksen jälkeen tukivyötä/tukitekstiiliä käytetään tarvittaessa 3-6 viikon ajan leikanneen plastiikkakirurgin ohjeen mukaisesti. Fyysistä rasitusta ja ponnistelua tulee välttää kahden viikon ajan. Kuitenkin rauhallinen liikkuminen on tärkeää.

Jälkitarkastus ja seuranta

Jälkikontrolli on noin viikon kuluttua leikkauksesta, leikanneen plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua tai haavaan on laitettu sulavat ompeleet, joita ei tarvitse poistaa. Jälkikontrolli kuuden kuukauden kuluttua sisältyy toimenpiteen hintaan.

Lopputulos

Toimenpidealueella saattaa esiintyä mustelmaa ja turvotusta 2-3 viikon ajan korjausleikkauksen jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä 3-6 kuukauden kuluttua leikkauksen jälkeen.

Korjausleikkauksen ja rasvaimun tekee Aavassa aina plastiikkakirurgi.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille leikkauksen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Seuraavat vapaat ajat

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa