Miehen rintojen liikakasvun hoito

Kenelle suositellaan?

Rintojen liikakasvu eli gynekomastia on miehillä yleinen vaiva. Miehen rintojen liikakasvuun auttaa rintojen pienennysleikkaus.

Leikkauksen suunnittelu

Suunnitellessa rintojen gynekomastia-leikkausta varataan ensin aika plastiikkakirurgin vastaanotolle, jossa käydään läpi asiakkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet parhaimman lopputuloksen varmistamiseksi. Plastiikkakirurgi kertoo leikkaukseen valmistautumisesta, sen kulusta, toipumisesta, jälkihoidosta sekä leikkaukseen liittyvistä riskeistä.

Leikkauksen kulku

Gynekomastia-leikkaus tehdään yleensä päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa (hinnastossa PP) ja tarvittaessa rentouttavassa lääkityksessä. Toimenpide on mahdollista tehdä myös nukutuksessa (hinnastossa YA). Leikkauksessa rinnoista poistetaan rasvaa rasvaimulla ja rintarauhaskudosta pienestä paikallisesta viillosta, jonka arpi paranee huomaamattomaksi.

Leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen kotiin pääsee samana päivänä. Sairausloman tarve on yleensä noin 1–2 viikkoa. Tukipaitaa käytetään 2–3 viikkoa ympäri vuorokauden. Kaikkea urheilua ja fyysistä rasitusta tulee välttää kahden viikon ajan tai leikkauksen tehneen plastiikkakirurgin määräämä aika ja rintojen aluetta kuormittavaa urheilua tulee välttää 3–4 viikon ajan.

Jälkitarkastus ja seuranta

Ensimmäinen jälkikontrolli ja ompeleiden poisto on viikon kuluttua leikanneen plastiikkakirurgin vastaanotolla. Toinen jälkikontrolli on kuuden kuukauden kuluttua. Molemmat jälkikontrollit sisältyvät leikkauksen kokonaishintaan.

Lopputulos

Rinnoissa saattaa esiintyä mustelmaa ja turvotusta 2-3 viikon ajan. Rintojen lopullinen muoto on nähtävissä 3-6 kuukauden kuluttua.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille toimenpiteen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Seuraavat vapaat ajat

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa