Miesten virtsaamisvaivojen tutkiminen ja hoito

Milloin urologin vastaanotolle?

Kaikenikäisillä miehillä voi olla virtsaamiseen liittyviä vaivoja. Tihentynyt virtsaamistarve, heikko virtsasuihku, huono virtsarakon tyhjeneminen, virtsan karkaaminen, virtsaamiseen liittyvä kipu tai kirvely, virtsan verisyys ja lisääntynyt yövirtsaisuus ovat urologista selvittelyä vaativia oireita.

Jos virtsaaminen aiheuttaa vaivaa tai virtsaamistoiminnoissa tapahtuu selittämätön muutos on tärkeää hakeutua lääkärin tutkimukseen. Aavan urologit ovat erityisasiantuntijoita virtsaamisvaivojen selvittelyissä.

Virtsaamisoireen taustalla saattaa olla esinahan, eturauhasen, virtsaputken ja/tai virtsarakon sairaus. Virtsamääriä lisäävät perussairaudet lisäävät virtsavaivoja.

Urologisten oireiden tutkimus

Virtsaamisoireita selvitettäessä oleellisia taustatietoja ovat aiemmat sairaudet, tehdyt leikkaukset sekä käytetty lääkitys. Oireilun laadun ja vaikeuden kartoittamisessa ja seurannassa voidaan käyttää erilaisia oirekyselyitä sekä ohjata pitämään virtsaamispäiväkirjaa. Lääkärin vastaanotolla tutkitaan sukupuolielimet ja eturauhanen. Urologin vastaanotolla voidaan tarvittaessa tehdä eturauhasen ultraäänitutkimus( vain Aava Kamppi). Virtsakoe kuuluu virtsaamisoireen perustutkimuksiin. Lisätutkimuksina voidaan ohjelmoida jäännösvirtsan mittaus ultraäänellä. Virtsarakon sairautta tai kasvainta epäiltäessä on virtsarakon tähystys tärkeä tutkimus. Voit myös täyttää etukäteen netistä löytyvän virtsaamisen oirekyselyn (DAN-PSS-1).

Ajanvaraus

Varaa aika Aavaan urologille soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta. Miehen urologisten ja seksuaaliongelmien perusselvittelyt, tutkimukset ja hoidot voidaan käynnistää myös yleislääkärin tai työterveyslääkärin toimesta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Seuraavat vapaat ajat

Hinnasto

Urologin vastaanotto enintään 30 min
alk.
166.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa