Muistiongelmien tutkiminen

Tavallisimpia muistisairauksia ovat Alzheimerin tauti ja vaskulaarinen dementia, mutta nykyisin tunnetaan lukuisia muitakin muistisairauksia. Varsinaisten dementoivien sairauksien lisäksi monet muutkin sairaudet saattavat aiheuttaa muistin ongelmia. 

Muistivaikeuksia selviteltäessä oleellista on potilaan ja mielellään myös lähiomaisen huolellinen haastattelu neurologin vastaanotolla. Tämän pohjalta suunnitellaan tarvittavat lisätutkimukset. Nämä pitävät sisällään aivojen kuvantamisen (yleensä MRI) ja muistitutkimuksen, joista osa voidaan tehdä saman tien lääkärin vastaanotolla ja laajempi tutkimus, eli CERAD erikseen sairaanhoitajan suorittamana.

Perusteellisin muistin testaus on neuropsykologin tekemä tutkimus, joka on usein tarpeellinen erityisesti työikäisten muistivaikeuksia selviteltäessä. Lisäksi selvittelyihin kuuluvat yleensä laboratoriotutkimuksia esim. mahdollisen hoitamattoman anemian, sokeritaudin, kilpirauhasen vajaatoiminnan tai B12-vitamiinin puutoksen toteamiseksi.

Ajanvaraus

Varaa aika hoidon suunnitteluun neurologille soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Seuraavat vapaat ajat

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa