Näkökenttätutkimukset

Milloin näkökenttätutkimukseen?

Näkökenttätutkimuksia käytetään yleisimmin apuna glaukooman eli silmänpainetaudin diagnosoinnissa ja sen hoitotasapainon seurannassa. Näkökenttätutkimuksilla selvitetään myös erilaisten neurologisten ja neuro-oftalmologisten sairauksien aiheuttamia näkökenttäpuutoksia. Hoitava lääkäri tekee lähetteen näkökenttätutkimukseen ja päättää, millä laitteella tutkimus tehdään.

Mitä tutkimuksessa mitataan?

Näkökenttätutkimuksessa mitataan silmän kykyä erottaa erilaisia valoärsykkeitä näkökentässä silloin, kun katse on kohdistettu määrättyyn pisteeseen. Näkökenttätutkimuksen voi tehdä erilaisia menetelmiä ja laitteita käyttäen. 

Aavassa käytössä ovat seuraavat näkökenttätutkimuslaitteet:

  • Octopus (Aava Kampissa, Keravan Terveyspuistossa, Hyvinkään Pipetissä ja Tapiolassa)
  • Goldmann (Aava Kampissa ja Hyvinkään Pipetissä)

Näin valmistaudut näkökenttätutkimukseen

Tutkimusta varten tarvitaan tiedot silmälasivahvuuksistasi. Jos niitä ei ole merkitty lääkärin tekemään tutkimuslähetteeseen, otathan mukaasi silmälasimääräyksen tai optikon tiedot käyttämistäsi silmälaseista.

Näkökenttätutkimuksessa ei yleensä käytetä silmätippoja, joten tutkimus ei vaikuta potilaan lähinäköön tai estä autolla ajamista. Näkökenttätutkimus vaatii kuitenkin keskittymistä, joten tulethan tutkimukseen virkeänä.

Silmähoitaja neuvoo sinulle, miten tutkimus etenee ja mitä sinun tulee tehdä. Voit siis saapua tutkimukseen luottavaisin mielin ja jännittämättä. Tutkimukseen kannattaa varata aikaa noin tunnin verran. 

Tutkimuksen hinta

Tarkista hinta Aavan hinnastosta tästä linkistä. Tutustu myös kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Ajanvaraus

Varaa aikasi silmätutkimuksiin joko vastaanottokäynnin yhteydessä silmäosastolla tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838. Muistathan ottaa mukaasi kelakortin tai henkilöllisyystodistuksen.

 

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa