Osteopatia

Osteopatia on erikoisterveydenhuollon ala, joka keskittyy nikamien, nivelten, lihasten ja hermoston toimintahäiriöiden tutkimiseen ja hoitamiseen. Osteopaatti on erikoistunut käyttämään nivelten manipulaatiota ja pehmytkudosten käsittelyä hoitomenetelmänään.

Mitä vaivoja osteopaatti hoitaa?

Osteopaatin vastaanotolle voi hakeutua esimerkiksi selän, lantion ja lonkan alueen kipujen tai kireyksien takia, niska-hartiaseudun ongelmissa tai päänsäryn vuoksi. Osteopatialla voidaan myös hidastaa ja joissain tapauksissa estää tukirangan rappeutumaprosesseja kuten välilevyn pullistumia ja nivelten patologisten vaivojen pahenemista.

Osteopaatti käsittelee ihmistä kokonaisuutena. Joskus kivun lähde löytyy kauempaa kuin kipukohdasta.

Osteopaatti on oikea osoite myös silloin, jos kehossa tuntuu kokonaisvaltaista kireyttä, eikä keho siksi toimi ihan kunnolla. Osteopaatti avaa tällaisia kireyksiä ja parantaa kehon liikkuvuutta. 

Mitä hyötyä on osteopatiasta?

Nikamien ja nivelten toiminnalliset häiriöt voidaan palauttaa nivelkohtaisia manuaalisia tekniikoita käyttäen. Osteopaatin käsin tekemät manipulaatiohoidot pitävät sisällään nikamien ja raaja nivelten-, sekä pehmytosakudosten käsittelyn. Ostopaatti saattaa myös ohjata ravinto- ja elämäntapamuutokseen tai liikunnan lisäämiseen, jos niillä voidaan ehkäistä uusia vaivoja.

Toiminnallisista häiriöistä kärsii jossakin elämänvaiheessa lähes jokainen. Häiriöt voivat ilmetä päivittäisinä niska- ja selkäkipuina, kävely- ja liikuntavaikeutena tai puutumisoireina.

Osteopatian tavoitteena on vaivojen ennaltaehkäisy, joten kannattaa hakeutua hoitoon riittävän ajoissa. Nuorilla ja työikäisillä ihmisillä vaivat yleensä paranevat muutaman hoitokerran jälkeen.

Mitä osteopaatin vastaanotolla tapahtuu?

Osteopaatti aloittaa haastattelemalla ja selvittämällä terveys- ja sairaushistoriasi. Sen jälkeen osteopaatti tutkii kehonrakenteesi sekä perinteisen kliinisen lääketieteen keinoin että  ostopatiaan kuuluvan käsin tunnustelun avulla.

Löydösten perusteella osteopaatti tekee diagnoosin siitä, mikä vaivasi aiheuttaa. Ostopaatti hoitaa sinua käsin ja suosittelee jatkohoitoa tarpeen mukaan. Pitkään jatkuneet ongelmat saattavat tarvita pidemmän hoitojakson.

Lue myös artikkeli: Osteopaatti, hieroja vai fysioterapeutti - kenelle varaan ajan?

Ajanvaraus

Varaa aika oheisten linkkien kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 . 

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Seuraavat vapaat ajat

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa