Pariterapia

Milloin pariterapiaan?

Terapian alkuvaiheessa selvitellään parin toiveita parisuhteelleen ja tavoitteita terapiaistunnoille. Joskus halutaan pohtia, ollako yhdessä vai eikö olla, onko vielä edellytyksiä suhteen jatkamiselle. Nykyään miltei puolet liitoista päättyy eroon. Eroista puolestaan puolet tapahtuu lasten ollessa alle kouluikäisiä. Apua voidaan hakea myös siihen, kuinka eroaminen voisi tapahtua siten, että se aiheuttaisi mahdollisimman vähän haittaa lasten hyvinvoinnille.

Myöhempiä parisuhteen taitekohtia ovat mm. lasten murrosikä ja kotoa muutto. Puolisoiden kommunikaation toimimattomuus tai jumiutuminen, ikäkriisit, uskottomuus, lapsettomuus, riippuvuusongelmat tai parisuhdeväkivalta ovat yleisiä syitä hakeutua terapiaan. Apua voi hakea yksinkin, mikäli kumppani ei ole motivoitunut tulemaan mukaan.

Pariterapian hyödyt

Pariterapeutilla on tietoa toimivasta parisuhteesta, käyttäytymiseen vaikuttavista tekijöistä, parisuhteen vaiheista ja parisuhteen hoitamisesta. Terapeutti antaa harvoin suoria neuvoja, mutta hän auttaa paria pohtimaan elämänsä tavoitteita ja keinoja niiden saavuttamiseksi. Terapeutti tuo tilanteeseen uusia näkökulmia, katsoo asioita ulkopuolisena, tasapuolisesti molempien puolisoiden sekä mahdollisten lasten kannalta. Terapeutti on siten ei kenenkään ja kaikkien puolella.

Työskentelyn toivottu tulos on pariskunnan keskinäisen ymmärryksen, suhteen toimivuuden ja kaikkien perheenjäsenten hyvinvoinnin lisääntyminen. Vanhempien liitto on lasten ensisijainen malli parisuhteesta ja siksikin erityisen merkityksellinen.

Terapian kesto

Terapian kesto voi vaihdella muutamasta käyntikerrasta pidempiin prosesseihin.

Ajanvaraus

Varaa aika pariterapiaan soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Seuraavat vapaat ajat

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa