Ravitsemusterapeutin vastaanotto

Ravitsemusterapeutti neuvoo käytännönläheisesti ja asiantuntevasti oikeisiin valintoihin. Ravitsemusterapeuttiin voi ottaa yhteyttä, kun haluaa varmistaa hyvinvointisi terveellisillä ruokavalinnoilla tai tarvitsee apua sairauden hoitoon ruokavalion avulla tai syömiseen liittyvissä pulmissa.

Oikein valittu ravinto on tärkeä osa monien riskitekijöiden vähentämistä tai sairauksien hoitoa. Näitä ovat esimerkiksi ylipaino, diabetes, korkea veren kolesteroli- tai muu rasvataso, korkea verenpaine, ruoka-aineallergia, laktoosi-intoleranssi, keliakia, erilaiset vatsavaivat, kihti tai jokin muu sairaus, jossa hoitava lääkäri pitää myös ruokavaliohoitoa tarpeellisena.

Ravitsemusterapeutin vastaanotolla

  • laaditaan tarpeittesi mukainen ruokavalio,
  • neuvotaan sopivien elintarvikkeiden valinnassa,
  • annetaan käytännönläheisiä ohjeita,
  • määritetään vitamiinien sekä muiden ravintoaineiden riittävyys,
  • ohjataan tarpeen mukaan ravintolisien hankinnassa,
  • tehdään yksilöllinen pitkän aikavälin hoitosuunnitelma ja
  • tarjotaan mahdollisuus seurantakäynteihin.

Miten ravitsemusterapeutti voi auttaa vatsavaivoissa?

Ravinnolla on selvä vaikutus suolistomme hyvinvointiin. Joskus oikea ruokavalio on paras tapa vähentää maha-suolikanavan oireita, joskus se on tukihoito muiden hoitomenetelmien rinnalla. Vain ani harvoissa tapauksissa ravitsemuksella ei ole vatsasairauden kanssa mitään tekemistä.

Oikean diagnoosin tekemisen tärkeyttä vatsavaivoissa ei voi korostaa liikaa. Oireiden perusteella on melko mahdotonta yksistään päätellä mistä sairaudesta on kyse. Siksi vatsavaivojen selvittely on aloitettava lääkärissä käynnillä. Aavan gastroenterologit ovat mahasuolikanavan ja maksasairauksien toteamiseen ja hoitoon sekä tähystystoimenpiteisiin erikoistuneita lääkäreitä. Heidän kauttansa on hyvä aloittaa vaivojen selvittely.

Lääkärikäynnin painopiste ei useinkaan ole ravitsemuksen toteutuksessa. Ravitsemusterapeutilla on lääkäriä paremmin aikaa käytettävissä ravitsemuksen suunnitteluun ja ravitsemusterapeutin yksityiskohtainen tietämys eri ruoka-aineista on usein lääkäreitä parempi. Paras tulos maha-suolikanavan sairauksien hoidossa saavutetaan hyödyntämällä sekä gastroenterologin että ravitsemusterapeutin ammattitaito.

Ajanvaraus

Ajan voi varata suoraan ravitsemusterapeutin vastaanotolle, jos haluaa keskustella hyvinvointia kohentavista tai varmistavista ruokavalinnoista. Vatsavaivojen selvittely kannattaa aloittaa gastroenterologin vastaanotolta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu myös kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa olethan yhteydessä asiakaspalveluun puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa

Seuraavat vapaat ajat

Hinnasto

Ravitsemusterapeutin toiminta 60 min
alk.
129,00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa olethan yhteydessä asiakaspalveluun puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa