Ravitsemusterapeutin vastaanotto

Ravitsemusterapeutti auttaa kaikessa mikä liittyy vatsaan, ruokailuun ja ravintoon

Onko sinulla vatsakipuja, turvotusta tai ummetusta? Vai häiritseekö arkeasi väsymys tai toistuva heikotus? Olet ehkä jo kokeillut erilaisia ruokaan liittyviä vinkkejä ja muutoksia – tuloksetta. Heitä pallo Aavan ammattilaisille, laillistetuille ravitsemusterapeuteille. Hoidamme jokaista asiakasta yksilöllisesti – kannustaen ja syyllistämättä.

Ravitsemusterapeutti auttaa ihmisiä kaikissa asioissa, jotka liittyvät syötyyn ravintoon sekä kropan ravitsemustilaan. Ravinto-opillisen hyvinvoinnin lisäksi ruokavaliolla on suuri merkitys monen sairauden hoitoon ja ehkäisyyn.

Ravitsemusterapeutin avulla saat ymmärrystä ja tukea siihen, ettet ole yksin asiasi kanssa. Asiantuntijan tehtävä on sanoa, mikä olisi sinulle parasta. Saat konkreettisia ja arkisia neuvoja, jotka sisältävät tarvittaessa tarkkoja ruoka-aine- ja määräohjeita.

Ravitsemusterapeutilla saat apua ja ohjeita mm. seuraaviin asioihin:

  • Väsymys, heikotus, huono palautuminen
  • Vatsakipu, vatsan turvotus, epätavallisen voimakkaat ilmavaivat, ripuli, ummetus, närästys, ylävatsavaivat
  • Kohonnut kolesteroli, kohonnut verenpaine, alhainen tai korkea verensokeri
  • Keliakia, allergiat ja niiden hoito
  • Vatsasairaudet kuten ärtyvän suolen oireyhtymä, tulehduksellinen suolistosairaus (crohnin tauti), haavainen paksusuolentulehdus (colitis ulserosa)
  • Kansantautien kuten syövän, tyypin 2 diabeteksen ja sydän- ja verisuonitautien ehkäisy ja hoito ruokavalion avulla
  • Syömishäiriöt, alipainon hoito
  • Urheilijan ravitsemus

Ravitsemusterapeutin luokse saa ja kannattaa tulla myös ilman vaivoja tai oireita. Vastaanotolla saat käsityksen omasta ruokavaliostasi ja ravitsemuksestasi. Aavan ravitsemusterapeuteilla on takanaan tutkimukseen perustuva tieto, emme toimi myyttien pohjalta. 

Näin valmistaudut ravitsemusterapeutin tapaamiseen

Mikäli mahdollista, valmistaudu vastaanotolle pitämällä vähintään kolmen päivän ajan ruokapäiväkirjaa. (Täältä löydät tulostettavan ja täytettävän pohjan.) Voit myös tallentaa puhelimen kameralla kaikki syömisesi ja juomisesi. Tarvittaessa ruokavalio voidaan selvittää myös vastaanotolla, tule siis rohkeasti vaikket saisi tehtyä ruokapäiväkirjaa etukäteen. Mikäli sinulla on laboratoriokoetulokset viimeisen vuoden ajalta, ota mukaan myös ne.

Mitä ravitsemusterapeutin vastaanotolla tapahtuu?

Tärkeintä on tietää miksi saavuit vastaanotolle. Ravitsemusterapeutti haluaa kuulla vaivasi ja toiveesi. (Mikäli vaivoja on useita, tilannekartoitukseen tarvitaan mahdollisesti enemmän kuin yksi vastaanottoaika.) Tämän jälkeen ravitsemusterapeutti tekee yksilöllisen tilanneanalyysin, jossa tarkastellaan ruokavaliotasi sekä muita syömiseen liittyviä elämän osa-alueita: työ, liikunta, nukkuminen, ruokaan liittyvä historia. Tarvittaessa ravitsemusterapeutti laskee miten ja mistä ruoista saat ravintoaineita, ja mitä tärkeitä aineita sinun pitäisi saada terveytesi kannalta enemmän.

Hoitosuunnitelma tehdään yksilöllisesti ja aikataulutetaan yhdessä. Tavoitteet asetetaan aina asiakkaan lähtökohdista, tarvittaessa pienin annoksin. Tärkeintä on sinun oma motivaatiosi, mutta me emme jätä sinua yksin vaivasi kanssa.

Seuraavat vapaat ajat

Hinnasto

Ravitsemusterapeutin toiminta 60 min
alk.
125.00 – 149.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa