Rintojen suurennus implantilla

Rintoja voidaan suurentaa joko implantilla tai oman rasvan siirrolla. Myös imetyksen aiheuttamaa rintojen laskeumaa on mahdollista korjata implantilla. Aava Naturalis panostaa silikoni-implantin laatuun ja turvallisuuteen, minkä vuoksi käytämme vain markkinoiden laadukkaimpia implantteja. Leikkauksen tekee Aava Naturaliksessa aina kokenut plastiikkakirurgi.

Kenelle suositellaan?

Rintojen suurennusleikkaus suunnitellaan aina plastiikkakirurgin kanssa yksilöllisesti huomioiden asiakkaan toiveet, yksilölliset tarpeet sekä eri vaihtoehdot. Rintojen suurennusleikkauksessa implanttia käyttäen voidaan korjata synnynnäistä rintojen epäsymmetriaa tai synnynnäistä pienirintaisuutta. Tällaisessa tilanteessa odotetaan että puberteetti on ohi ja rintojen kehitys pysähtynyt, yleensä 18 ikävuoden jälkeen. Leikkauksella voidaan hoitaa myös raskauksien ja imetyksen aiheuttamaa rintojen tyhjyyttä tai rintojen ryhdin menetystä. Joskus ryhdikkään rinnan saaminen vaatii implantin lisäksi myös samalla kerralla tehtäväksi rintojen kohotusleikkauksen eli mastopexian. Kun toiveena on pieni kuppikoon suurennus, se voidaan saada aikaan oman rasvan siirrolla. Edellytys oman rasvan siirrolle on, että asiakkaalla on riittävästi rasvaa ja rinnoissa ei ole suurta laskeumaa.

Toimenpiteen suunnittelu

Rintojen suurennus alkaa plastiikkakirurgin konsultaatiovastaanotolla, missä valitaan asiakkaan tarpeet ja toiveet huomioiden juuri oikean kokoinen ja muotoinen implantti parhaan lopputuloksen varmistamiseksi. Plastiikkakirurgi suunnittelee myös implantin asettelun, leikkausarvet ja käy läpi arpikapselin syntyä ehkäisevät toimet. Konsultaatiokäynnillä kirurgi antaa lähetteen rintojen mammografia- ja ultraäänitutkimuksiin, joilla tutkitaan rinnan rakenne ja varmistutaan siitä, että rinnat ovat terveet.

Toimenpiteen kulku

Rintojen suurennusleikkaus tehdään Lääkärikeskus Aavassa aina nukutuksessa. Rintojen suurennusleikkaus on päiväkirurginen ja leikkaus kestää noin tunnin. Tämän jälkeen olet muutaman tunnin ammattitaitoisen heräämöhoitajamme seurannassa, jonka jälkeen pääset kotiin.

Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen käytettävät tukiliivit puetaan päälle jo leikkaussalissa. Liivejä pidetään ympäri vuorokauden kolme viikkoa tai leikanneen plastiikkakirurgin määräämä aika. Tämän jälkeen vielä seuraavat kolme viikkoa aina päivisin.

Toimenpiteen jälkeen

Kotiin pääsee samana päivänä hakijan kanssa. Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen kipua saattaa esiintyä etenkin käytettäessä rintalihaksia. Tästä syystä autolla ajoa ei voida suositella välittömästi toimenpiteen jälkeen. Leikkauksen jälkeiseen kipuun tehoaa hyvin lääkärin määräämät särkylääkkeet.

Toipuminen

Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen sairasloman tarve työstä riippuen on 1–2 viikkoa.

Fyysinen ponnistelu ja urheilu on kielletty rintojen suurennusleikkauksen jälkeen kahden viikon ajan. Hyppiviä ja pomppivia liikuntalajeja sekä rintalihasten treenaamista tulee varoa 6–8 viikon ajan.

Perusteellisella jälkihoito-ohjeiden noudattamisella rintojen suurennusleikkauksen jälkeen minimoidaan komplikaatioiden, kuten rintaimplantin kapselimuodostuksen riski.

Jälkitarkastus ja seuranta

Jälkikontrolli on viikon kuluttua rintojen suurennusleikkauksesta leikanneen plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ompeleet sulavat itsestään, niitä ei tarvitse poistaa. Jälkikontrolli kuuden kuukauden kuluttua sisältyy toimenpiteen hintaan.

Käyttämämme implantit ovat laadukkaita ja tarkasti tutkittuja eikä niiden ole todettu aiheuttavan allergiaa eikä syöpää. Ajan kuluessa kuitenkin muutokset implantissa tai kehossa ovat mahdollisia, jotka vaativat tilanteen tarkistuksen tai implantin vaihdon.

Jokaisen yli 40-vuotiaan naisen tulisi käydä kahden vuoden välein rintojen mammografia-tutkimuksessa. Tässä yhteydessä implantit ja niiden rakenne tarkastetaan ultraäänitutkimuksella. Mammografiatutkimus voidaan suorittaa normaalisti. Jotta implantin taakse piiloon jäävä rintarauhaskudos saadaan kuvattua, otetaan implantoiduista rinnoista aina ylimääräinen sivukuva.

Lopputulos

Rinnoissa saattaa esiintyä turvotusta ja mustelmaa 2-3 viikon ajan. Rinnat ovat suurennusleikkauksen jälkeen normaaleja rintoja vastaavat tai hieman normaaleja rintoja kiinteämmät. Rintojen lopullinen muoto on nähtävissä 3-6 kuukauden kuluttua. Rintojen suurennusleikkauksella ei ole vaikutusta imetyskykyyn.

Arvet: Rintojen suurennusleikkauksessa arvet sijoittuvat joko kainaloon, rinnanaluspoimuun tai nännipihan ympärille. Yleisin reitti asettaa rintaimplantti on kuitenkin rinnanaluspoimu. Leikkauksen jälkeen arvet saattavat punoittaa useita kuukausia. Joskus paikallisesti esiintyvää lisääntynyttä arvenmuodostusta voidaan hoitaa paikallisesti. Implanttia ympäröivää sidekudoksen aiheuttamaa kiinteytymistä esiintyy muutamalla prosentilla. Kapselikontraktuuran korjausleikkausta tarvitsee kaikista leikatuista vain noin 2-3 prosenttia.

Arpikapseli eli kapselikontraktuura: Elimistö muodostaa implantin ympärille arpikalvon, mikä aiheuttaa toisinaan implantin kiinteytymistä eli niin sanotun kapselimuodostuksen. Haittaavaa arpikapselia pystytään korjaamaan pienellä leikkauksella. Nykyaikaisilla  leikkausmenetelmillä, asiallisilla leikkaussaliolosuhteilla, ammattitaitoisella plastiikkakirurgilla ja uudentyyppisillä implanteilla kapseliongelma on kuitenkin melko harvinainen.

Mahdolliset sivuvaikutukset: Rintojen suurennusleikkaukseen saattaa liittyä leikkauskomplikaationa verenpurkauma tai tulehdus. Mahdollinen ohimenevä paikallinen ihon tuntopuutos leikkausarven ympärillä on normaalia ja tunto palautuu täysin. Ennen leikkausta leikkaava plastiikkakirurgi käy läpi potilaan kanssa leikkaukseen liittyvät riskit. Potilas pystyy minimoida riskit parhaiten noudattamalla tarkoin lääkärin antamia ohjeita ennen ja jälkeen leikkauksen.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille toimenpiteen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa