Rintojen suurennus rasvansiirrolla

Kenelle suositellaan?

Rintoja voidaan suurentaa silikoni-implantin lisäksi siirtämällä rintoihin omaa rasvaa. Aavassa käytössä olevalla hellävaraisella Body-Jet-vesisuihkurasvaimulla imettyä omaa rasvaa voidaan siirtää yhdessä toimenpiteessä noin 100–200 ml rintaa kohden. Tarvittaessa rintojen kokoa voidaan lisätä myöhemmin. Siirretystä rasvasta jää merkittävä osa pysyvästi rintaan. Yleensä noin kolmen kuukauden kuluttua voidaan sanoa varmuudella, minkä verran rintoihin siirretystä rasvasta on jäänyt pysyväksi.

Toimenpiteen suunnittelu

Rintojen suurennusta rasvansiirrolla suunniteltaessa varataan aika plastiikkakirurgin konsultaatiovastaanotolle. Vastaanotolla kartoitetaan asiakkaan yksilölliset tarpeet ja toiveet parhaimman lopputuloksen varmistamiseksi. Plastiikkakirurgi kertoo toimenpiteeseen valmistautumisesta, toimenpiteen kulusta, toipumisesta, jälkihoidosta sekä toimenpiteeseen liittyvistä riskeistä. Konsultaatiovastaanotolla leikkaava plastiikkakirurgi tekee lähetteen rintojen mammografia- ja ultraäänitutkimuksiin, joilla tutkitaan rinnan rakenne ja varmistetaan, että rinnat ovat terveet.

Toimenpiteen kulku

Rasvansiirrossa kerätään rasva hellävaraisella vesisuihkurasvaimulla valituilta alueilta, usein vatsasta ja reisistä. Samalla on mahdollista haluttaessa tehdä myös laajempi rasvaimu.

Rasvaimu ja oman rasvansiirto kestävät noin kolme tuntia. Rasvansiirtotoimenpide tehdään paikallispuudutuksessa ja rentouttavassa lääkityksessä tai kevytnukutuksessa päiväkirurgisesti.

Toimenpiteen jälkeen

Rasvansiirtotoimenpiteen jälkeen lepäillään muutama tunti heräämössä ja kotiin pääsee hakijan kanssa muutaman tunnin kuluttua toimenpiteestä.

Rasvaimualueella käytetään tukitekstiilejä 2–3 viikon ajan.

Rasvansiirron jälkeen rinnat tulee pitää lämpimänä, jotta siirretylle rasvalle turvataan hyvä verenkierto. Fyysistä rasitusta ja urheilua tulee välttää 3-4 viikon ajan. Sairasloman tarve on yleensä 1-2 viikkoa.

Jälkitarkastus ja seuranta

Jälkikontrolli on viikon kuluttua rasvansiirrosta toimenpiteen suorittaneen plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ompeleet sulavat itsestään, niitä ei tarvitse poistaa. Jälkikontrolli kuuden kuukauden kuluttua sisältyy toimenpiteen hintaan.

Jokaisen yli 40-vuotiaan naisen tulisi käydä kahden vuoden välein rintojen mammografia tutkimuksessa. Mammografiatutkimus voidaan suorittaa normaalisti.

Lopputulos

Rinnoissa saattaa esiintyä rasvansiirron jälkeen turvotusta ja mustelmaa 2-3 viikon ajan. Rintojen lopullinen muoto on nähtävissä 3-6 kuukauden kuluttua. Rinnat ovat oman rasvansiirron jälkeen normaaleja rintoja vastaavat. Oman rasvansiirrolla ei ole vaikutusta imetyskykyyn.

Aava Naturalis maksuton konsultaatiovastaanotto

Mietitkö ihon esteettistä hoitoa tai plastiikkakirurgista toimenpidettä? Aava Naturalis tarjoaa plastiikkakirurgisen sairaanhoitajan maksuttoman konsultaatiovastaanoton, kun pohdit eri vaihtoehtoja. Varaa konsultaatioaika Minne Miettiselle puhelimitse 050 421 3452 tai nettiajanvarauksesta. Kun varaat konsultaatioaikaa netistä, valitse erikoisalaksi "plastiikkakirurgisen sairaanhoitajan vastaanotto".

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille toimenpiteen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Hinnasto

1. rasvansiirto 3-4h YA
2. rasvansiirto 3h YA

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa