Rintojen suurentaminen

Rintojen suurentaminen

Haluaisitko muutosta rintojesi kokoon tai muotoon? Tule keskustelemaan Aava Naturaliksen plastiikkakirurgian asiantuntijoiden kanssa sinulle sopivasta vaihtoehdosta

Milloin rintaleikkaukseen?

 • Haluat muutosta rintojesi kokoon tai ulkonäköön
 • Olet täysi-ikäinen ja rintojesi kehitys on päättynyt
 • Rinnat ovat terveet (konsultaatiokäynnillä plastiikkakirurgi antaa lähetteen rintojen mammografia- ja ultraäänitutkimuksiin)
 • Imetyksestä on kulunut puoli vuotta

Mistä aloitat?

Varaa aika maksuttomalle plastiikkakirurgisen sairaanhoitajan vastaanotolle, jossa käydään läpi sinun tilanteesi ja terveydentilasi. Mikäli leikkaukseen päädytään, sovitatte tukiliivit ja varaatte ne valmiiksi. Saat myös tietoa implanttimalleista, leikkauksesta, toipumisesta ja maksukäytännöistä. Voit varata ajan plastiikkakirurgin maksulliselle vastaanotolle heti hoitajan käynnin perään samalle päivälle tai miettiä asiaa hoitajan kanssa ja varata ajan myöhemmin.

Rintojen suurentamiseen voidaan käyttää asiakkaan omaa rasvaa ja suurempaa muutosta haettaessa silikoni-implanttia.

 • Rasvansiirron edellytyksenä on, että rasvaa on siirtoa varten riittävästi esimerkiksi vatsan alueella.
 • Yleisin tapa rintojen suurentamiseen on silikoni-implantti.  Plastiikkakirurgin konsultaatiovastaanotolla valitaan asiakkaan tarpeet ja toiveet huomioiden juuri oikean kokoinen ja muotoinen implantti parhaan lopputuloksen varmistamiseksi. Valittavanasi on Motiva, Natrelle- tai Mentor-implantit joiden valmistaja myöntää silikoni-implantilleen elinikäisen takuun kapseloitumisen varalle.
 • Plastiikkakirurgi suunnittelee myös implantin asettelun, leikkausarpien tulevat paikat ja käy läpi arpikapselin syntyä ehkäisevät toimet.

Missä leikkaus tehdään?

Rintojen suurennusleikkauksen tehdään Aava Sairaala Kampissa, Annankatu 32, 00100 Helsinki.

Mahdolliset sivuvaikutukset

Rintojen suurennusleikkaukseen saattaa liittyä leikkauskomplikaationa verenpurkauma tai tulehdus. Mahdollinen ohimenevä paikallinen ihon tuntopuutos leikkausarven ympärillä on normaalia ja tunto palautuu täysin. Ennen leikkausta leikkaava plastiikkakirurgi käy läpi asiakkaan kanssa leikkaukseen liittyvät riskit. Asiakas pystyy minimoimaan riskit parhaiten noudattamalla tarkoin lääkärin antamia ohjeita ennen ja jälkeen leikkauksen.

Leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen olet muutaman tunnin heräämöhoitajamme seurannassa, jonka jälkeen pääset kotiin.

 • Leikkauksen jälkeen käytettävät tukiliivit puetaan päälle jo leikkaussalissa. Liivejä pidetään yllä ympäri vuorokauden kolme viikkoa, ellei plastiikkakirurgi toisin määrää. Tämän jälkeen vielä seuraavat kolme viikkoa aina päivisin. Liivien lisäksi käytetään tukipantaa joka estää implantteja nousemasta liian ylös.
 • Kipua esiintyy etenkin käytettäessä rintalihaksia, tästä syystä autolla ajoa ei suositella välittömästi toimenpiteen jälkeen. Leikkauksen jälkeiseen kipuun tehoaa hyvin lääkärin määräämät särkylääkkeet.
 • Rinnoissa saattaa esiintyä turvotusta ja mustelmia 2-3 viikon ajan.
 • Rinnat ovat suurennusleikkauksen jälkeen normaaleja rintoja vastaavat tai hieman normaaleja rintoja kiinteämmät. Rintojen lopullinen muoto on nähtävissä 3-6 kuukauden kuluttua. Rintojen suurennusleikkauksella ei ole vaikutusta imetyskykyyn. Arvet saattavat punoittaa useita kuukausia.

Jälkitarkastus ja seuranta

 • Leikkauksen jälkikontrollit ovat leikanneen plastiikkakirurgin vastaanotolla viikon kuluttua leikkauksesta sekä kuuden kuukauden kuluttua. Ompeleet sulavat itsestään, eikä niitä tarvitse poistaa.
 • Mikäli leikkauksen jälkeen tulee ongelmia, on hyvä hakeutua leikanneen lääkärin vastaanotolle tarkistuttamaan tilanne.
 • Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen sairasloman tarve työstä riippuen on 1–2 viikkoa.
 • Fyysinen ponnistelu ja urheilu on kielletty kahden viikon ajan. Liikuntalajeja, joissa rinnat liikkuvat (esim. juoksu) tulee välttää. Rintalihasten treenaamista tulee varoa 6–8 viikon ajan.
 • Tunnollisella jälkihoito-ohjeiden noudattamisella rintojen leikkauksen jälkeen minimoidaan komplikaatioiden, kuten rintaimplantin kapselimuodostuksen riski.
 • Mammografiatutkimus ja siihen liittyvä ultraäänitutkimus on hyvä tehdä parin vuoden välein.

Aava Naturalis maksuton konsultaatiovastaanotto

Mietitkö ihon esteettistä hoitoa tai plastiikkakirurgista toimenpidettä? Aava Naturalis tarjoaa plastiikkakirurgisen sairaanhoitajan maksuttoman konsultaatiovastaanoton, kun pohdit eri vaihtoehtoja. Varaa konsultaatioaika Minne Miettiselle puhelimitse 050 421 3452 tai nettiajanvarauksesta. Kun varaat konsultaatioaikaa netistä, valitse erikoisalaksi "plastiikkakirurgisen sairaanhoitajan vastaanotto".

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille toimenpiteen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

 

Hinnasto

Rintojen suurennus implantilla

Motiva-, Mentor- tai Natrelle -implantilla

 

 

5701,20 – 5920,20 €
molemmat rinnat (sis.alv)
Rintojen suurennus rasvansiirrolla

1.leikkaus 7418,92€ ja seuraava 2.leikkaus 5353,08€

Vaatii kaksi leikkausta

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa