Seksuaalineuvonta

Seksuaalisuus ja seksuaaliset tarpeet ovat muuttuvia. Suurien elämänmuutoksien, kuten esimerkiksi raskauden, vanhemmuuden, eron tai muiden menetysten kohdalla muutokset ovat tavallisia. Silloin saattaa olla hyvä päivittää omaa tilannettaan yhdessä seksuaalineuvojan kanssa.  Neuvonnassa voi myös keskustella sukupuoli- ja seksuaali-identiteetistä ja pohtia niitä. Yhtälailla voi keskustella nuoruusikään liittyvistä kysymyksistä sekä ikääntymisen ja mahdollisten sairauksien vaikutuksista seksuaalisuuteen. Seksuaalineuvojan vastaanotolla on mahdollista keskustella yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Seksuaalineuvonnassa voidaan käsitellä myös seksuaalisuuden ja seksielämän erilaisia häiriöitä. Seksuaalisia häiriöitä voivat olla muun muassa muutokset seksuaalisessa halussa, kiihottumisvaikeudet, erektio- ja siemensyöksyhäiriöt (herkkä tai viivästynyt siemensyöksy), yhdyntäkivut tai orgasmivaikeudet.

Milloin seksuaalineuvontavastaanotolle?

Seksuaalineuvontaan kannattaa hakeutua, kun jokin seksuaalisuuteen liittyvä kysymys mietityttää tai häiritsee. Jos jokin asia häiritsee seksuaalista hyvinvointia, on parempi jutella asiasta ammattilaiselle, kuin jäädä yksin kysymyksen kanssa. Seksuaalineuvonta-asiakkaat tulevat jokainen oman yksilöllisen kysymyksensä kanssa. Jokainen kysymys on tärkeä.

Kuka voi hakeutua seksuaalineuvontavastaanotolle?

Seksuaalineuvontaan ovat tervetulleita kaiken ikäiset ihmiset sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Kuinka monta kertaa seksuaalineuvonnassa käydään?

Joskus jo yksi tai kaksi tapaamista seksuaalineuvojan kanssa riittää. Keskimäärin seksuaalineuvonnassa käydään viisi kertaa.

Jos pulmatilanteet eivät ratkea seksuaalineuvonnan keinoin, voidaan jatkaa seksuaaliterapialla.

Miten hakeudun seksuaalineuvontavastaanotolle?

Ajan seksuaalineuvojalle voit varata soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Seksuaaliongelmien hoitoon tarvitaan usein useamman eri alan asiantuntijan osaamista. Olemme perustaneet Aavaan moniammatillisen tiimin, joka keskittyy ihmisen hoitamiseen kokonaisuutena.

Voit aloittaa ongelmien selvittämisen kenen tahansa tiimiin kuuluvan asiantuntijan vastaanotolla. Toiminnallisissa ongelmissa, kuten yhdyntä-, erektio- tai lantionalueen kiputiloissa sekä erektiohäiriössä on hyvä käydä ensin gynekologin tai urologin vastaanotolla.

Aavan seksuaalineuvojia

Ajanvaraus

Varaa aika seksuaalineuvontaan soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Seuraavat vapaat ajat

Hinnasto

Seksuaalineuvonta, ensimmäinen käynti 60 min.
alk.
Seksuaalineuvonta, jatkokäynti 45 min.
alk.
Gynekologin vastaanottokäynti enintään 20min
97.00 – 138.00 €
Gynekologin vastaanottokäynti enintään 30min
113.00 – 153.00 €
Gynekologin vastaanottokäynti enintään 45min
138.00 – 199.00 €
Gynekologin vastaanottokäynti enintään 60 min
167.00 – 253.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa