Silmäluomien leikkaukset

Silmäluomilla on tärkeä toiminnallinen tehtävä ja ne ovat keskeinen osa ulkonäköä. Pienetkin poikkeavuudet ja ikämuutokset voivat aiheuttaa merkittävää toiminnallista ja kosmeettista haittaa silmille, näkemiselle ja ulkonäölle.

Silmäluomikirurgiaan kuuluvat roikkuvien/raskaiden silmäluomien, silmäluomien virheasentojen sekä silmäluomien ja silmänpinnan muutosten sekä pattien leikkaushoidot.

Silmäluomien toiminta on läheisessä yhteydessä silmän muun toiminnan ja näkemisen kanssa. Ennen luomikirurgista toimenpidettä on suositeltavaa, että leikkausarvion tekee silmäluomikirurgiaan erikoistunut silmälääkäri.

Silmäluomien laskeutumisen/roikkumisen taustalla voi olla myös silmäsairaus, jonka diagnosoiminen on tärkeää ennen leikkausta, sillä tällöin hoitona voi olla muut kuin kirurgiset vaihtoehdot. Silmälääkäri arvioi, voiko silmäluomileikkaus mahdollisesti vaikuttaa silmän muuhun toimintaan ja hahmottaa potilaan yksilölliset riskit toimenpiteeseen liittyen.

Lääkärikeskus Aavassa työskentelevillä ja silmäluomileikkauksia tekevillä kirurgeilla on pitkä, tuhansien sekä kunta- että yksityissektorilla suoritettujen silmäleikkausten tuoma kokemus silmäluomikirurgiasta.

Lue lisää:

Ajanvaraus

Varaa aika leikkaavalle silmälääkärille toimenpiteen suunnittelua varten soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa