Silmänpohjakuvaus ja silmän etuosien kuvaukset

Silmänpohjan valokuvausta käytetään yleisimmin glaukoomaa, diabetesta sekä silmänpohjarappeumaa sairastavien potilaiden tutkimuksessa ja seurannassa. Silmänpohjakuvauksessa kuvataan näköhermonpäätä eli papillaa, näköhermosäikeitä, tarkan näkemisen aluetta eli makulaa sekä verkkokalvon verisuonten rakennetta.

Näiden lisäksi silmälääkäri saattaa haluta rekisteröidä valokuvan avulla myös muita silmänpohjassa näkyviä löydöksiä, kuten luomia tai arpia.

Miten silmänpohjakuvaukseen pitää valmistautua?

Kuvaukseen ei tarvitse valmistautua etukäteen.

Tutkimuksen kulku

Kuvausta varten mustuainen on ensin laajennettava silmätipoilla, ja kuva päästään ottamaan noin puoli tuntia silmätippojen tiputtamisen jälkeen. Kuvaus on kivutonta, mutta kameran salaman välähtäminen saattaa aiheuttaa hetkellisen häikäisyn. Tutkimuksen jälkeen lähinäkö on heikentynyt muutamien tuntien ajan. Autolla ei saa ajaa ennen tippojen vaikutuksen päättymistä. Silmänpohjankuvaus on potilaalle kivuton, voit saapua tutkimukseen jännittämättä.

Tutkimuksen hinta

Tarkista hinta Aavan hinnastosta tästä linkistä. Tutustu myös kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Ajanvaraus

Varaathan ajan silmätutkimuksiin vastaanottokäyntisi yhteydessä silmäosastolta tai Aavan asiakaspalvelun numerosta 010 380 3838. Valmistautumisohjeet saat lähettävältä lääkäriltä tai silmähoitajilta. Muistathan ottaa mukaan kelakortin tai henkilöllisyystodistuksen.

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa