Työkykyvalmentaja

Työkyvyttömyys aiheuttaa Suomessa vuosittain miljardien eurojen kustannukset.

Työkykyvalmentaja on työelämän ja työkykyä edistävän toiminnan ammattilainen, joka löytää keinot osatyökykyisen työntekijän jäljellä olevan työkyvyn hyödyntämiseksi. Työkykyvalmentajalla on laaja-alainen osaaminen työkykyä edistävistä palvelu- ja kuntoutusjärjestelmistä. Hän tuntee myös sosiaalivakuutuksen keinot ja on verkostoitumisen ammattilainen.

Työkykyvalmentajan palvelut

  • Osatyökykyisten työntekijöiden työkykyluotsaaminen (esimerkiksi työhönvalmennukset ja urasuunnittelu)
  • Toimii yhteistyökonsulttina työntekijän, työnantajan, työterveyshuollon, eläkevakuuttajan, kuntoutuslaitosten ja sosiaalitoimen välillä yksittäisten työntekijöiden ongelmatilanteiden ratkaisussa.
  • Toimii konsulttina yrityksen työkykyjohtamisen mallien suunnittelussa (esimerkiksi varhaisen tuen malli, hyvä sairauspoissaolokäytäntö, työhönpaluun mallit, päihdeohjelma, terveydentilan huomioivan työn malli, osasairauspäivärahan hyödyntäminen ja työkokeilut).
  • Varmistaa yhteistyössä työterveyshuollon kanssa, että riittävät työkykytoimet on toteutettu ja asiakkaalla on konkreettinen työterveyssuunnitelma.

Työkykyvalmentajan palvelut vakuutusyhtiöiden asiakkaille

Ammatillisen kuntoutuksen tarkoituksena on tukea asiakasta työssä jatkamisessa, työhön palaamisessa tai työhön pääsyssä. Aavan työkykyvalmentajat toimivat ammatillisen kuntoutuksen palveluntuottajana yhteistyökumppaneinamme toimiville työeläkevakuutus- sekä liikenne- ja tapaturmavakuutusyhtiöille.

Vakuutusyhtiö voi myöntää työkykyvalmentajan tukea kuntoutussuunnitelman laadintaan asiakkaalle, joka on saanut vakuutusyhtiöltä myönteisen päätöksen ammatillisesti kuntoutuksesta. Asiakas voi pyytää vakuutusyhtiöltä toimeksiantoa Aavan työkykyvalmentajalle, kun ammatillisesta kuntoutuksesta on annettu myönteinen päätös. Aavan työkykyvalmentajat tukevat asiakasta koko ammatillisen kuntoutuksen prosessin ajan.

Työkykyvalmentajan palveluiden hyödyt

  1. Organisaation työkykyjohtamisen ja hallintamallien laadukas ja kustannustehokas toteutus
  • Yhteiset toimintatavat ja –mallit työkykyongelmien ratkaisemiseksi ja parantamiseksi
  • Työkyvyttömyyskustannusten huomioiminen työkykyjohtamisen mallissa
  • Osatyökykyisen työntekijän työssä jatkamiseen ja työhön paluun onnistumiseen mahdollistavan keinovalikoiman monipuolistaminen
  • Henkilöstön asenteisiin vaikuttaminen ja vaikuttaminen henkilöstön oman työkykyjohtamisen kulttuuriin
  1. Osatyökykyisten työntekijöiden oikea-aikainen luotsaus palvelujärjestelmässä
  • Ammatillisen kuntoutuksen varhainen hyödyntäminen
  • Osatyökykyisen tilanteen koordinointi ja raportointi työnantajalle
  1. Varhainen työkykyongelman tunnistaminen, työkykyä edistävät motivoivat toimet ja terveydelle paremmin sopivan työn kartoittaminen
  • Vaikutus osatyökykyisten sairauspoissaoloihin (välittömät työkyvyttömyyskustannukset)
  • Työuran pidentäminen (vaikutus työkyvyttömyyseläkekustannuksiin)

Kiinnostuitko?

Kysy lisää omalta työterveyshuollon tiimiltäsi!

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
hanna Hanna Kankainen-Aho Aavan ja Pikkujätin liiketoimintajohtajaksi – ”Yritys tuottaa, kun ihmiset voivat hyvin”
Aavassa Kankainen-Ahoa houkutteli suomalaisuus, arvopohjalta johdettu perheyritys ja mahdollisuus kehittää työterveyden palveluita vastaamaan asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.
Lue lisää
Aava60 Lääkärikeskus Aava täyttää 60 vuotta – keräämme historiikkiin asiakkaidemme muistoja vuosien varrelta
Aavan 60-vuotinen historia pistetään kirjoihin ja kansiin. Historiikkiin toivotaan mukaan muistoja niin henkilöstöltämme kuin asiakkailtamme.
Lue lisää
sikiön Miltä sikiön liikkeet tuntuvat? – 7 kysymystä lääkärille
Sikiön liikkeet tuntuvat ensimmäisen kerran raskauden puolivälissä. Ensisynnyttäjän voi kuitenkin olla vaikea tunnistaa esimerkiksi epämääräistä kuplintaa vauvan aiheuttamaksi. Naistentautien, synnytysten ja perinatologian erikoislääkäri Leena Rahkonen vastaa odottajien mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
Lue lisää