Virtsarakon nestevenytys nukutuksessa

Millaisia vaivoja virtsarakon nestevenytyksellä voidaan hoitaa?

Yliaktiivisen virtsarakon yksi hoitomuodoista on virtsarakon venyttäminen nesteen avulla. Venytystä käytetään myös kivuliaana ja tiheävirtsaisena rakkona oirehtivan interstitiaalisen kystiitin (interstitiaalinen kystiitti, IC) hoidossa. 

Toimenpiteen edut

Toimenpide on erittäin vähän kehoa kuormittava, siitä toipuminen käy nopeasti. Toimenpiteen edut ovat todettavissa heti leikkauksen jälkeen. 

Toimenpiteeseen valmistautuminen

Ennen toimenpidettä urologi selvittää vastaanotolla virtsaamisoireet sekä arvioi virtsaamistoimintoja potilaan pitämän virtsaamispäiväkirjan perusteella. Perustutkimuksiin kuuluu myös virtsanäyte ja joskus myös edeltävästi virtsarakon tähystys.

Toimenpiteen kulku

Virtsarakon venytys tehdään aina nukutuksessa ja päiväkirurgisesti. Virtsarakkoa täytetään keittosuolalla ja rakon venyttymistä seurataan tähystysmonitorin kautta. Virtsarakon paine säätelee virtsarakon vastaanottokykyä nesteelle ja paineen noustessa liian korkeaksi virtsarakon venyttyminen loppuu. Nestetäyttöä pidetään virtsarakossa noin 4 minuutin ajan ja täyttö voidaan vielä toistaa.

Toimenpiteestä toipuminen ja kuntoutus

Toimenpiteen jälkeen on syytä juoda runsaasti (1½-2 litraa/vrk) nestettä tulehduksien estämiseksi sekä toimenpiteen jälkeen ilmenevän veren huuhtomiseksi pois rakosta.  Toimenpiteen jälkeen sairaslomaa kirjoitetaan 1-2 vrk. Toimenpiteen jälkeen seurantakäynti ohjelmoidaan hoitavan lääkärin vastaanotolle.

Ajanvaraus

Varaa aika Aavaan urologille toimenpiteen suunnittelua varten soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Hinnasto

Virtsarakon nestevenytys nukutuksessa
alk.
1913.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa