Yläluomileikkaus eli blefaroplastia

Raskailta tuntuvat ja näyttävät yläluomet ovat monille sekä toiminnallinen, että sosiaalinen haitta. Ylimääräinen iho yläluomessa luo väsyneen ilmeen, häiritsee näkökenttää ja aiheuttaa pahimmillaan terveydellisen haitan, väsymystä ja migreeni tyyppistä päänsärkyä.

Terveyteen ja työtehoon vaikuttava haitta on hoidettavissa yläluomileikkauksella. Yläluomileikkaus kohentaa silmien näköä ja ulkonäköä. Silmätautien erikoislääkärimme ja plastiikkakirurgimme suorittavat silmäluomien korjausleikkauksia.

Leikkauksen suunnittelu

Yläluomileikkaus suunnitellaan aina leikkaavan lääkärin kanssa yksilöllisesti (silmälääkärin tai plastiikkakirurgin) vastaanotolla. Vastaanotolla käydään läpi asiakkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet parhaimman lopputuloksen varmistamiseksi. Leikkaava lääkäri kertoo vastaanotolla toimenpiteeseen valmistautumisesta, toimenpiteen kulusta, toipumisesta, jälkihoidosta sekä toimenpiteeseen liittyvistä riskeistä. Huomioithan, että leikkausta edeltävä lääkärin vastaanotto on maksullinen.

Leikkauksen kulku

Yläluomen ihon roikkumista hoidetaan leikkauksella, joka tehdään paikallispuudutuksessa päiväkirurgisesti. Siinä poistetaan ylimääräistä ihoa, rasvaa ja lihasta sekä muotoillaan luomipoimua. Toimenpide kestää tunnin ja tarvittaessa sen aikana on mahdollista saada myös rentouttavaa lääkitystä.

Leikkauksen jälkeen

Kotiin pääsee noin tunnin kuluttua leikkauksesta. Mikäli saatte rentouttavan lääkityksen, tulee teillä olla saattaja mukana.

Fyysinen rasitus leikkauksen jälkeen on kielletty. Näyttöpäätetyöskentelyä voi tehdä jo seuraavana päivänä, kunhan välttää alaspäin kumartelua, muistaa lepuuttaa silmiä ja hautoa silmiä viileällä turvotuksen vähentämiseksi. Kohoasennossa nukkuminen ensimmäisen viikon ajan on suositeltavaa. Sairasloman tarve on mustelmista ja turvotuksesta johtuen 1-2 viikkoa.

Jälkitarkastus

Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Jälkikontrolli 3-6 kuukauden kuluttua leikkauksesta leikanneen lääkärin vastaanotolla.

Ajanvaraus

Varaa aika silmälääkärille toimenpiteen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Hinnasto

Silmien yläluomileikkaus, molemmat silmät, sairaudenhoito
alk.
1590.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa

Lue lisää