Yläluomileikkaus eli blefaroplastia

Kenelle suositellaan?

Raskailta tuntuvat ja näyttävät yläluomet ovat monille sekä toiminnallinen, että sosiaalinen haitta. Ylimääräinen iho yläluomessa tekee väsyneen in, häiritsee näkökenttää ja aiheuttaa pahimmillaan terveydellisen haitan, väsymystä ja migreeni tyyppistä päänsärkyä.

Tämä terveyteen ja työtehoon vaikuttava haitta on hoidettavissa yläluomileikkauksella. Yläluomileikkaus kohentaa silmien näköä ja ulkonäköä. Silmätautien erikoislääkärimme ja plastiikkakirurgimme suorittavat silmäluomien korjausleikkauksia.

Leikkauksen suunnittelu

Yläluomileikkaus suunnitellaan aina leikkaavan lääkärin kanssa yksilöllisesti (plastiikkakirurgin tai silmälääkärin) vastaanotolla. Vastaanotolla käydään läpi asiakkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet parhaimman lopputuloksen varmistamiseksi. Leikkaava lääkäri kertoo vastaanotolla toimenpiteeseen valmistautumisesta, toimenpiteen kulusta, toipumisesta, jälkihoidosta sekä toimenpiteeseen liittyvistä riskeistä. Huomioithan, että leikkausta edeltävä lääkärin vastaanotto on maksullinen.

Leikkauksen kulku

Yläluomen ihon roikkumista hoidetaan leikkauksella, joka tehdään paikallispuudutuksessa päiväkirurgisesti. Siinä poistetaan ylimääräistä ihoa, rasvaa ja lihasta sekä muotoillaan luomipoimua. Toimenpide kestää tunnin ja tarvittaessa sen aikana on mahdollista saada myös rentouttavaa lääkitystä.

Leikkauksen jälkeen

Kotiin pääsee noin tunnin kuluttua leikkauksesta. Mikäli saatte rentouttavan lääkityksen, tulee teillä olla saattaja mukana.

Fyysinen rasitus leikkauksen jälkeen on kielletty. Näyttöpäätetyöskentelyä voi tehdä jo seuraavana päivänä, kunhan välttää alaspäin kumartelua, muistaa lepuuttaa silmiä ja hautoa silmiä viileällä turvotuksen vähentämiseksi. Kohoasennossa nukkuminen ensimmäisen viikon ajan on suositeltavaa. Sairasloman tarve on mustelmista ja turvotuksesta johtuen 1-2 viikkoa.

Jälkitarkastus

Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Jälkikontrolli 3-6 kuukauden kuluttua leikkauksesta leikanneen lääkärin vastaanotolla.

Ajanvaraus

Varaa aika yläluomileikkaukseen lääkärin vastaanotolle puh:010 3803838 tai nettiajanvarauksesta. Voit myös varata ajan konsultaatiokäynnille plastiikkakirurgiselle sairaanhoitajalle puh 050 421 3452.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Joskus yläluomet aiheuttavat terveydellisen haitan, jossa yläluomi tekee näköesteen painaen luomen ripsien päälle. Tällöin vaivana voi olla jatkuva silmien väsyminen, raskauden tunne luomissa sekä päänsärky. Tällaisessa tapauksessa KELA korvaa toimenpiteestä osan sairaudenhoitona. Lopullisen päätöksen korvattavuudesta tekee KELA.

Asiakkaiden suositukset

Lue asiakkaidemme kertomuksia yläluomileikkauksesta Aavassa.

Lue lisää

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa

Hinnasto

Silmien yläluomileikkaus, sairauden hoitoon
1 190,00 €
molemmat silmät

Hintaan lisätään alv24%.

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa