Yleistä tietoa silmätutkimuksista

Aavan silmälääkäreillä on käytössä kaikki nykyaikaiset silmälaboratoriopalvelut. Palveluiden avulla saamme luotettavia tutkimustuloksia, joiden avulla silmälääkärin on helppo selvittää syy oireidesi takaa, sekä tehdä jatkohoitosuunnitelma yhdessä sinun kanssasi.

Silmälaboratorioissamme tehdään tutkimuksia sekä ajanvarauksella, että silmälääkärin vastaanottokäynnin yhteydessä. Tällöin pupilleja ei tarvitse laajentaa useaan kertaan silmäpohjakuvia tai OCT-tutkimusta otettaessa.

Tutkimusvalikoimaamme kuuluu:

Silmätutkimuslähetteen tekevä lääkäri tai hoitohenkilökunta kertoo, mitä silmätutkimuksia lähetteesi koskee ja miksi tutkimukset otetaan.

Ajanvaraus

Silmätutkimuksiin varataan aika vastaanottokäynnin yhteydessä silmäosastolta tai Aavan asiakaspalvelusta numerosta 010 380 3838. Hoitava silmälääkärisi, silmäosaston hoitajat ja asiakaspalvelumme opastavat sinua ajanvarauksessa.

Silmätutkimusten hinnat

Tarkista hinnat Aavan hinnastosta tästä linkistä. Tutustu myös kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Näin valmistaudut silmätutkimuksiin

Silmätutkimuksiin tullaan yleensä silmälääkärin lähetteellä, joten se on tärkeä ottaa mukaan tutkimuspaikalle. Lähetteeseen on kirjattu tehtävät tutkimukset, potilaan lasikorjaus ja joskus myös muuta tutkimuksen onnistumisen kannalta hyödyllistä tietoa. Varmuuden vuoksi olisi hyvä ottaa mukaan myös silmälasimääräys tai optikon antama kortti käytössä olevien silmälasien vahvuuksista.

Muista myös kelakortti tai henkilöllisyystodistus.

Silmätutkimusten kulku

Tutkimukset ovat potilaalle kivuttomia, mutta vaativat usein hyvää keskittymistä, joten kannattaa saapua virkeänä paikalle. Joitakin tutkimuksia varten potilaan mustuaiset on laajennettava tippojen avulla, mikä kannattaa ottaa ennakolta huomioon. Laajennustippojen vaikutus kestää joitakin tunteja. Tämän ajan lähinäkö on heikentynyt, valot häikäisevät normaalia enemmän eikä autolla saa ajaa.

Mitä silmätutkimusten jälkeen?

Tutkimustulokset saat tutkimuksen määränneeltä lääkäriltä. Tutkimustulokset tallennetaan Aavan potilastietojärjestelmään, jolloin hoitava lääkärisi saa tulokset heti niiden valmistuttua. Mahdolliset jatkotoimenpiteet saadaan sovittua nopeasti ja sujuvasti.

Hinnasto

Näkökenttätutkimus, Octopus tai Goldmann, molemmat silmät
112.30 €
OCT-Papilla, molemmat silmät
152.00 €
Silmänpaineen vuorokausikäyrä, 3 mittausta
50.80 €
Silmänpohjan digikuvaus, hermosäie, molemmat silmät
96.30 €
Silmänpohjan digikuvaus, perustutkimus, molemmat silmät
96.30 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa