Koronavirustestit ja -palvelut

Oireettoman koronatesti

Tarvitsetko koronaviruksen PCR-testin tai pika-antigeenitestin esimerkiksi matkaa varten? Varaa aika testiin internetajanvarauksestamme. Et tarvitse lähetettä. Todistuksen saat kätevästi suoraan kännykkääsi.

Jos olet tulossa koronaviruksen antigeenitestiin tai normaaliin PCR-testiin Helsinki-Vantaan lentokentälle, et tarvitse ajanvarausta. Lue lisää lentomatkustajien koronatestauksesta.

Oireisen koronatesti

Jos sinulla on koronaan viittaavia oireita, varaa ensin aika Aavan lääkärin etävastaanotolle ja sitten koronatestiin.

Varaa aika yleislääkärin etävastaanotolle

Varaa aika koronatestiin 

Muut koronaan liittyvät palvelumme

Palveluvalikoimassamme on myös muun muassa koronaviruksen vasta-ainetesti, jolla voidaan osoittaa oletko sairastanut koronan aikaisemmin.

Koronarokote
Koronaviruksen antigeenitesti, pikatesti
Koronaviruksen vasta-ainetesti
Koronavirustestaus
Lentomatkustajan koronatestaus

Koronatodistukset

Todistus koronarokotuksesta
Todistus sairastetusta koronasta
Artikkelit ja tiedotteet
nainen-long-covid

Tunnista long covidin oireet ajoissa – asiantuntijan mukaan tauti on merkittävä kansanterveydellinen ongelma

Heräät yöllä hikisenä ja syke käy toisella sadalla. Työpäivät kuluvat sumun keskellä ja keskittyminen herpaantuu jatkuvasti. Urheilusta ei tule mitään, rintaa painaa ja henki salpautuu. Voisiko kyseessä olla long covid? Suomen long covid -asiantuntijaryhmän puheenjohtaja, neurologian erikoislääkäri Risto O. Roine kertoo näkemyksensä pitkäkestoisesta koronasta.
Lue lisää
shutterstock_1916734760

Verenpaine kuriin – vähennä suolaa, pudota painoa ja lisää liikuntaa

Korkea verenpaine ei tunnu, mutta vahingoittaa sydäntä ja aivoja. Ensisijainen hoito ovat terveelliset elintavat, mutta usein tarvitaan lisäksi lääkkeitä. Yleislääketieteen erikoislääkäri Mikko Oikkonen kertoo, mitä itse kunkin olisi hyvä tietää verenpaineestaan ja miten siihen voi vaikuttaa.
Lue lisää
shutterstock_1325993255

Iskikö flunssa? Asiantuntijan vinkit nuhakuumeen itsehoitoon

Flunssa eli nuhakuume on ylempien hengitysteiden virustulehdus. Se menee yleensä viikossa ohi. Yleislääketieteen erikoislääkäri Virpi Jolkkonen kertoo, miten tukkoista ja köhäistä oloa voi helpottaa, ja miksi flunssan hyvä kotihoito on tärkeää.
Lue lisää