Koronavirustestit ja -palvelut

Oireettoman koronatesti

Tarvitsetko koronaviruksen PCR-testin tai antigeenitestin esim. matkaa varten? Varaa aika testiin suoraan internetajanvarauksestamme. Et tarvitse lähetettä. Todistuksen saat kätevästi suoraan kännykkääsi.

Jos olet tulossa koronaviruksen antigeenitestiin tai normaaliin PCR-testiin Helsinki-Vantaan lentokentälle, et tarvitse ajanvarausta. Lue lisää tästä.

Oireisen koronatesti

Jos sinulla on koronaan viittaavia oireita, varaa ensin aika Aavan lääkärin etävastaanotolle ja sitten koronatestiin.

Varaa aika yleislääkärin etävastaanotolle

Varaa aika koronatestiin 

Muut koronaan liittyvät palvelumme

Palveluvalikoimassamme on myös mm. koronaviruksen vasta-ainetesti, jolla voidaan osoittaa oletko sairastanut koronan aikaisemmin.

Koronarokote
Koronaviruksen antigeenitesti, pikatesti
Koronaviruksen vasta-ainetesti
Koronavirustestaus
Lentomatkustajan koronatestaus

Koronatodistukset

Todistus koronarokotuksesta
Todistus sairastetusta koronasta
Artikkelit ja tiedotteet
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee/

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
rustovaurio/

Rustovaurion etenemistä voi ehkäistä – Tiesitkö nämä 7 asiaa rustovammoista?

Jos rusto on kerran vaurioitunut, se ei yleensä enää parane. Hyvä uutinen on se, että liikunta ja painonhallinta vähentävät kipuja ja voivat ehkäistä rustovaurion pahenemista ja äitymistä nivelrikoksi asti. Lääkärikeskus Aavan tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuulääkäri Joakim Lindfors jakaa tärkeimmät faktat rustovaurioista ja kertoo, millaisesta hoidosta voi olla apua.
Lue lisää
poskiontelotulehdus/

Poskiontelotulehdus? – Punktiota ei tarvitse pelätä

Poskiontelopunktio kuulostaa pahalta? Huoli pois! Punktio on paljon mainettaan helpompi toimenpide – ja usein sitä ei edes tarvita. Lääkärikeskus Aavan korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Marianne Hovi kertoo, miten poskiontelotulehdus hoidetaan nykyään ja miten pallolaajennus liittyy asiaan.
Lue lisää