Koronavirustestit ja -palvelut

Oireettoman koronatesti

Tarvitsetko koronaviruksen PCR-testin tai pika-antigeenitestin esimerkiksi matkaa varten? Varaa aika testiin internetajanvarauksestamme. Et tarvitse lähetettä. Todistuksen saat kätevästi suoraan kännykkääsi.

Jos olet tulossa koronaviruksen antigeenitestiin tai normaaliin PCR-testiin Helsinki-Vantaan lentokentälle, et tarvitse ajanvarausta. Lue lisää lentomatkustajien koronatestauksesta.

Oireisen koronatesti

Jos sinulla on koronaan viittaavia oireita, varaa ensin aika Aavan lääkärin etävastaanotolle ja sitten koronatestiin.

Varaa aika yleislääkärin etävastaanotolle

Varaa aika koronatestiin 

Muut koronaan liittyvät palvelumme

Palveluvalikoimassamme on myös muun muassa koronaviruksen vasta-ainetesti, jolla voidaan osoittaa oletko sairastanut koronan aikaisemmin.

Koronarokote
Koronaviruksen antigeenitesti, pikatesti
Koronaviruksen vasta-ainetesti
Koronavirustestaus
Lentomatkustajan koronatestaus

Koronatodistukset

Todistus koronarokotuksesta
Todistus sairastetusta koronasta
Artikkelit ja tiedotteet
Työterveys

Aava Hämeenlinnan työterveystoiminta kasvaa liiketoimintakaupan myötä

Aava vahvistaa toimintaansa työterveyspalveluiden tuottajana Hämeenlinnassa liiketoimintakaupan myötä. Finla Työterveys Oy myy Hämeenlinnan työterveysliiketoiminnan Lääkärikeskus Aavalle.
Lue lisää
d-vitamiinia

D-vitamiini – paljonko on tarpeeksi?

D-vitamiini on elimistölle välttämätön vitamiini, josta suomalaisilla on talvikuukausina puutetta. Tilanne on helppo korjata D-vitamiinilisällä, mutta todellinen tarve selviää vain D-vitamiinitasojen mittauksella. Sisätautien erikoislääkäri Ari Aimolahti kertoo, milloin mittaus on syytä tehdä ja millaisia oireita D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa.
Lue lisää
Mononukleoosi

Mononukleoosi eli pusutauti – kaikki saavat tartunnan, mutta vain osa oirehtii

Mononukleoosi on pääasiassa pikkulasten, teinien ja nuorten aikuisten tauti. Sen tarttuminen tapahtuu ennen kaikkea syljen välityksellä, useimmiten suutelemalla. Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jarkko Korpi kertoo, millaisia pusutaudin oireet ovat ja mitä erityispiirteitä sairauteen liittyy.
Lue lisää