Koronarokote

Koronarokotusten antaminen keskeytetään Aavan työterveyshuollossa 21.2.2022 alkaen.

Sairaanhoitopiirit jakavat koronarokotuksia työterveyshuollon palveluntuottajille kysynnän mukaisesti rokotehävikin välttämiseksi. Koska kysyntä on laskenut viimeisen kahden viikon aikana minimaaliseksi, ei rokotusten antaminen Aavan työterveyden kautta ole tällä hetkellä perusteltua. 

Kansallisen tilanteen muuttuessa Aavalla on valmius käynnistää rokotustoiminta uudelleen lyhyellä varoitusajalla.

Kuka saa koronavirusrokotteen ja koska?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) määrittää rokotusjärjestyksen Suomessa sekä vastaa rokottamisen ohjeistuksesta ja rokotteiden jakelusta sairaanhoitopiireille ja edelleen kunnille. THL:n verkkosivuilta löytyy tietoa sekä rokotteista, rokottamisesta ja rokotusjärjestyksestä että koronarokotusten edistymisestä eri kunnissa.

THL:n suositukset rokotusten antoväleiksi

2. rokote

Toinen rokote 6-12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta.

Mikäli ensimmäisen rokotteen jälkeen on sairastanut taudin, voidaan toinen rokote antaa 3–6 kuukauden kuluttua. Tarvittaessa, kuten matkustamisen vuoksi, toinen annos voidaan antaa 6–12 viikon annosvälillä.

3. rokote

18-59-vuotiaat

Kolmas rokote neljän kuukauden kuluttua toisesta rokotteesta.

Yli 60-vuotiaat

Kolmas rokote kolmen kuukauden kuluttua toisesta rokotteesta.

Mikäli toisen rokotteen jälkeen on sairastanut taudin, ei kolmatta rokoteannosta tarvita. Poikkeuksena voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt, joille suositellaan myös kolmatta rokoteannosta.

Huomaathan, että eri kunnissa rokotteiden antovälit voivat poiketa THL:n suosituksesta. Tarkistathan oman kuntasi käytänteen ennen ajan varaamista.

Koronarokotukseen valmistautuminen ja saapuminen

Tulethan rokotukseen terveenä. Saavu täsmällisesti, jotta rokotuspaikalle ei synny jonoa. Muista ottaa henkilötodistus mukaan.

  • Käytä kasvomaskia ja desinfioi kätesi saapuessa ja poistuessa
  • Odottaessasi vuoroasi säilytä kahden metrin turvaväli muihin asiakkaisiin
  • Rokotuksen jälkeen varaudu 15 minuutin odottamiseen, jossa seuraamme rokotuksen jälkeistä vointiasi
  • Jos tarvitset todistuksen koronarokotuksesta, voit saada sen pääsääntöisesti toisen rokotuskerran jälkeen. Lue lisää.

Kun olet saanut koronarokotteen, muistathan edelleen suojautua hyvin. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta, riittävistä turvaväleistä, jatka kasvomaskin käyttöä ja noudata voimassa olevia kokoontumisrajoituksia.

Koronarokotuksen hinta ja maksaminen

Koronavirusrokote on maksuton kaikille Suomessa asuville henkilöille. Jos rokotus annetaan Aavan työterveyden toimesta, rokotustyö veloitetaan työantajalta.

FacebookTwitterLinkedIn