Koronarokote

Aavassa käynnistetään koronarokotteen tehosterokotukset työterveysasiakkaille helmikuussa 2023. Käynnistämme toiminnan pääkaupunkiseudulla sekä Oulussa, Tampereella ja Turussa.

Tarjoamme koronarokottamisen mahdollisuutta 18 vuotta täyttäneille henkilöille, joilla on työterveyshuolto Aavassa. Myös ulkomaalaiset Suomessa työskentelevät henkilöt saavat tehosterokotteen, jos työnantaja on lisännyt koronarokottamisen osaksi työterveyssopimusta.

Ajanvarauksemme koronarokotukseen aukeaa lähiaikoina.

Kuka saa koronavirusrokotteen tehosteen ja milloin?

Tehosterokotteen saa riskiryhmään kuuluva tai 18 vuotta täyttänyt terve henkilö kotipaikkakunnasta riippumatta. Rokotettavalla on oltava vähintään kaksi aiempaa koronarokotusta tai yksi koronarokotus ja yksi sairastettu koronavirusinfektio.

Lisäksi edellisestä rokotuksesta tai sairastetusta taudista (kotona tai laboratoriossa tehdyllä koronatestillä todetusta) on pitänyt kulua vähintään kolme (3) kuukautta.

Riskiryhmille THL suosittelee tehosterokotusta seuraavasti:

  • neljänsiä annoksia 60–64-vuotiaille perusterveille
  • viidensiä annoksia kaikille
    • 65 vuotta täyttäneille
    • 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville

Suomessa on tällä hetkellä käytössä omikron-räätälöityjä tehosterokotevalmisteita. Ajankohtaista lisätietoa koronarokotevalmisteista löytyy THL:n sivuilta. Aavassa on käytössä sama rokoteaine, joka Suomessa on käytössä julkisella sektorilla.

Koronarokotukseen valmistautuminen ja saapuminen

Tulethan rokotukseen terveenä. Saavu täsmällisesti, jotta rokotuspaikalle ei synny jonoa. Muista ottaa kuvallinen henkilötodistus mukaan.

  • Noudata omaa rokotusaikaasi ja huolehdi paikan päällä turvaväleistä sekä käsihygieniasta.
  • Aavassa rokottavalla hoitajalla on hengityssuojain, voit ottaa mukaasi oman hengityssuojaimen.
  • Rokotustiedot siirtyvät Aavan potilastietojärjestelmästä Kanta.fi palveluun.

Koronarokotuksen hinta ja maksaminen

Koronarokote on maksuton kaikille Suomessa asuville henkilöille. Rokotus annetaan Aavan työterveydessä ja rokotustyö veloitetaan työnantajalta, jos työnantaja on lisännyt koronarokottamisen osaksi työterveyssopimusta. Perumattomasta käynnistä veloitamme rokotustyön osuuden (44,20 €) ajan varanneelta asiakkaalta.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
keliakiatutkimus

Haemme tutkittavia keliakialääkeainetutkimukseen

Saatat soveltua tutkimukseen, jos olet keliakiaa sairastava henkilö ja sinulla on suolisto-oireita gluteenittomasta ruokavaliosta huolimatta. Lääkärikeskus Aavassa tutkimusta tehdään Aava Helsinki Kampissa.
Lue lisää
melatoniini

Melatoniini – lempeä apu nukahtamiseen

Uni ei ota tullakseen tai se katkeaa kesken yön. Auttaisiko melatoniini? Mutta mikä on oikea annostus ja mihin aikaan valmiste pitää ottaa? Uni Aavan unilääkäri Henri Tuomilehto vastaa yhdeksään yleiseen kysymykseen melatoniinista.
Lue lisää
Aava:

Aava Kuopio muuttaa uusiin toimitiloihin Kuopion satamaan

Kuopion Aava palvelee uusissa toimitiloissa 9.1.2023 alkaen. Uusi toimipiste sijaitsee keskeisellä paikalla Kuopion Sataman Lääkäritalossa osoitteessa Koljonniemenkatu 2 (4. kerros).
Lue lisää