Todistus koronarokotuksesta

Todistus koronarokotuksesta annetaan ensisijaisesti toisen rokotuskerran jälkeen. Jos tarvitset todistuksen aiemmin välttämättömistä syistä esimerkiksi matkustamista varten, se voidaan kirjoittaa Lääkärikeskus Aavassa jo ensimmäisen rokotekerran jälkeen. Koronarokotustodistus on englanninkielinen ja lääkäri tai sairaanhoitaja vahvistaa allekirjoituksellaan, että olet saanut rokotteet.

Saat koronarokotustodistuksen näin:

Aavan työterveysasiakkaat

  • Jos olet Aavan työterveyshuollon asiakas ja sinut on rokotettu aiemmin työterveyden kautta, voit pyytää todistuksen suoraan omalta työterveyshoitajaltasi.

Muut asiakkaat

  • Jos olet saanut koronarokotuksen muualla kuin Aavassa ja tarvitset todistuksen koronarokotuksesta, varaa vastaanottoaika Aavan sairaanhoitajalle soittamalla asiakaspalveluun 010 380 3838.
  • Sairaanhoitaja tarkistaa joko rokotuskortista/muusta virallisesta dokumentista tai potilastietojärjestelmästä/Kanta-palvelusta saamasi koronarokotteet ja kirjoittaa tämän perusteella englanninkielisen koronarokotustodistuksen. Otathan vastaanotolle mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.
  • Koronarokotustodistuksesta ilmenee, milloin rokotteet on annettu ja mitä rokotetta on käytetty.
  • Lääkäri voi kirjoittaa rokotustodistuksen myös ollessasi vastaanotolla muista syistä.

Koronarokotustodistuksen hinta

Koronarokotetodistus annetaan ilman veloitusta kaikille, jotka ovat saaneet rokotteen Aavassa. Huomaathan, että koronarokotuksista vastaavat ensisijaisesti kunnat. Aavassa rokotetaan ainoastaan työterveyshuollon asiakkaita, jotka ovat tehneet sopimuksen rokottamisesta Aavan kanssa. Lue lisää koronarokotuksista työterveydessä.

Hinta todistukselle, joka kirjoitetaan muualla annetusta koronarokotteesta, on 30 euroa.

FacebookTwitterLinkedIn